Ma már gépkocsiparkoló lett a régi találkahely
 A képviselő játszóteret szeretne az iskola mellé

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-01 | Blahó Gabriella

A szentesi Kiss Bálint-iskola mellől eltűnt az úgynevezett dióhintás játszótér, helyére parkolót épített az önkormányzat. Karikó-Tóth Tibor képviselő, az intézmény igazgatója szeretné, ha mégis kerülne néhány játék a református templom közelébe.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A legendás dióhintás játszótér kedvelt találkozóhelye volt korábban a szentesi fiataloknak. A dió formájú hintához számtalan vidám történet kapcsolódik – ám az ifjúság a közelmúltban már nemigen becsülte meg. Sokszor fordult elő, hogy éjszakai mulatozások maradékát voltak kénytelenek a helyszínről eltakarítani a városellátó munkatársai.

A dióhintás játszótér megszüntetését a tér közvetlen szomszédságában lévő Kiss Bálint-iskola igazgatója, Karikó-Tóth Tibor szorgalmazta képviselőként a testületi ülésen. Előterjesztését a városatyák el is fogadták, s május végére nyolcszázezer forintért kiépült a parkoló. A dióhinta most a polgármesteri hivatal udvarán áll – tudtuk meg Varga Sándortól, a városellátó intézmény vezetőjétől. Egyébként is el kellett volna bontani a játékot, hiszen nem felelt meg az uniós szabványnak. A parkoló megépítése után azonban új közlekedési helyzet alakult ki a környéken. Az önkormányzat lezárta a megyeháza előtt az iskolához vezető utat. Míg korábban az autóval hozott gyerekek itt köszöntek el szüleiktől, szeptember első napjaitól a Tóth József utca felől, kerülő úton közelíthetik meg csak az iskolát. Karikó-Tóth Tibor szerint a megyeháza előtti útszakasz lezárása nem volt helyes döntés, hiszen annak újjáépítése után komoly parkolási gondokkal kell számolniuk az ideérkezőknek. Bízik abban, hogy a tanítás első napjaiban a szülők tolerálják az új helyzetet, a tantestület a maga részéről megteszi az ehhez szükséges lépést: megnyílik a Kiss Bálint oldalsó kapuja is.

Az iskolaigazgató-képviselő következő előterjesztése már arról szólt, hogy a református templom és a parókia közelében lévő árnyas, ligetes, csöndes belvárosi területen mégis érdemes volna legalább néhány játszóelemet elhelyezni – ez a javaslata azonban nem talált meghallgatásra. Az ülésen ellenérvként elhangzott, hogy a panoráma épülete közelében már megépült a Micimackó játszótér, újabb tehát nem kell. Néhány nap múlva kiderül, hogy a képviselő korábbi javaslata és a város döntése meghozza-e az eredményt. Egyelőre üres a parkoló.