Nyárbúcsúztató strandparti Szentesen
 Kivetítőn nézték az olimpiát

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-08-30 | Blahó Gabriella

Ezrek látogattak el Szentesen a városi uszoda szezonzáró rendezvényére az olimpia utolsó napján. A kivetítőn sokan követték az Athénban zajló eseményeket, főleg a vízilabdadöntőt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Ezrek sportoltak a városi uszodában Fotó: Vidovics Ferenc
Az elmúlt évhez hasonlóan idén is szerveztek szezonzáró strandpartit Szentesen, ám az idei egy kicsit jobban sikerült. Tomcsányi Ferenc, a sportközpont igazgatója elmondta, tavaly az ötlet megszületése után a szervezésre mindössze egy hét maradt, ez pedig nem volt elegendő. Most egy hónappal a nyár vége előtt fogtak hozzá a sportközpont vezetői a munkához, melyben jelentős részt vállalt Takács László, a sportcsarnok igazgatója. Szombaton az úszóversenyek mellett a sakk szimultán jelentett élményt a fiataloknak, vasárnap a strand területén felavatták az új tollaslabdapályát. Az olimpiai játékok utolsó két napjának eseményeit óriás kivetítőn követhették az itthon szurkolók: a kézilabda iránt is sokan érdeklődtek, de a vízilabdadöntő volt igazán fontos mérkőzés a szentesi uszodalátogatók számára – előtte még a profik a pólómedencében gálameccsel adóztak a játékoknak. Mindkét napon a Szivárvány művészeti iskola tanárai várták a gyerekeket, akik a rendelkezésre álló anyagokból ingyen készíthettek különböző képzőművészeti tárgyakat tanárok segítségével.

A strand területén valamennyi rendelkezésre álló szolgáltatás elérhető volt a hétvégén, a hét első napjától azonban újabb javítások következnek. Tomcsányi Ferenc az uszodát ért kritikák közül az egyikre válaszolva elmondta: valóban, az alkalmazott úszómesterek közül nincs mindnek úszómesteri szakképesítése. Szerinte a nyár folyamán több felügyelőre van szükség a medencék szélén, s a testnevelő tanárok, illetve búvároktatók rendelkeznek a feladat elvégzéséhez szükséges tudással. Hozzátette: a nagyközönség számára a biztonság és a kényelem garantált a szentesi uszodában, mely mögött az ott dolgozók együttgondolkodása és munkája áll. Ennek jeleként egyforma emblémával ellátott öltözetben járnak az athéni olimpia napjaitól az uszodai alkalmazottak, melyen napfényes háttér mellett olvasható: Sportközpont, Szentes.