Peremkerület
 Közműépítésre pályázik Szentes

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-08-29 | Balázsi Irén

Gáz- és vízvezeték kiépítésére pályázik a szentesi önkormányzat. A város külső kerületeiben élők érdekében a területfejlesztési tanácstól remélnek anyagi támogatást.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Régóta szorgalmazza a cigány kisebbségi önkormányzat Faur Zoltán elnök vezetésével, hogy épüljön ki a gázvezeték a szentesi Magyari, Lavotta és a Dankó Pista utcában, valamint a Bihari soron. A grémium már megtette, ami rajta múlott: kétmillió forintot nyert pályázaton az Országos Cigány Önkormányzattól. A szentesi képviselő-testületnek a hét végén tartott rendkívüli ülésén szó volt arról, hogy a megítélt összeg kifutná a közműépítés költségeinek önrészét, amelyhez további támogatást remél a város a megyei területfejlesztési tanácstól. A pályamunka a beruházási költség kilencven százalékát szerezheti meg a megyei területkiegyenlítő alapból.

Ugyancsak a területfejlesztési tanács felhívására készített a szentesi önkormányzat egy másik pályázatot is vízvezeték-hálózat kiépítésére. A Hajnal utcában és a Kispatéi úton élő családok ugyanis régóta szeretnék komfortosítani az ingatlanukat, ám a helyhatóság a jelenlegi költségvetéséből nem tudja előteremteni a közműépítéshez szükséges önerőt. Ezért lakossági fórumon azt kérték a város illetékes vezetői, hogy a háztulajdonosok is járuljanak hozzá a vízvezeték-hálózat bővítéséhez. A két utcában a beruházás költsége több mint harmincmillió forint, amelyből mintegy húszmillió forintot ítélhetnek meg. Ha nyer a pályázat, a lakosságnak kétmillió forinttal kell hozzájárulnia a költségekhez, a fennmaradó részt pedig a város büdzséjének átcsoportosításával tervezik előteremteni.