Jól jött a kerékpártároló
 Nem reped tovább a vakolat

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-08-26 | Balázsi Irén

Kerékpártárolókat helyezett el a mintegy húszmillió forintért felújított főutcai épület tűzfala elé a szentesi szolgáltató kft. Mostantól már nem támasztják a falhoz a biciklijüket az ügyfelek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Már nem támasztják a falhoz a kerékpárokat Fotó: Karnok Csaba
Vevők voltak a szentesi önkormányzat illetékesei a lapunkban régebben megfogalmazott észrevételekre. A Kossuth utca 8. számú épület megóvása érdekében ugyanis többször szóvá tettük, hogy védőkorlátot kellene elhelyezni a tűzfalhoz. Javasoltuk mindezt azért, mert csaknem húszmillió forintjába került a városnak a főutcai ingatlan tatarozása. A rendbe hozott, újrafestett tűzfalhoz azonban naponta támasztották az ügyfelek a kerékpárjukat, amelyek megkarcolták, leverték a vakolatot. Így telt el bő egy év.

Most aztán megjelentek a városi szolgáltató kft. dolgozói, akik felmérték a terepet. Másnap már ki is betonoztak a tűzfal előtt egy placcot. Amikor pedig jól megkötött az anyag, két kerékpártárolót rögzítettek a területre. Attól kezdve eszükbe sem jut a közlekedőknek, hogy a házfalhoz támasszák a kétkerekűjüket. A helybeli biciklisták tehát nem ellenségei a lakóhelyüknek, bizonyítják ezt a tárolóban nap mint nap látható kerékpárok. Ezek közelében viszont időről időre feltűnik egy-egy autócsoda, amely a Behajtani tilos! tábla ellenére ott parkíroz a gyepen. Kóczán István, a közterület-felügyeleti csoport vezetője a megmondhatója, hogy egyesek tényleg így cselekednek. A zöldfelületen parkoló gépjárművekről készült felvételek tanúskodnak erről.