Robbantással fenyegetett
 Bombariadó után utcabál Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-08-26 | Blahó Gabriella

Nyomoz a rendőrség egy férfi után, aki szombat éjfélkor robbantással fenyegette meg a szentesi tiszti klubot. A telefonáló a kapitányság ügyeletét hívta. A rendőrök bombát nem találtak, a szokatlan esemény azonban nem zavarta meg az éjszakát: utcabál kerekedett a tiszti klub előtt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szombat éjjel kiürítették Szentesen a tiszti klubot Fotó: Vidovics Ferenc
Éjfél előtt pár perccel telefonált a férfi a szentesi kapitányság ügyeletére, közölte, hogy bombát helyezett el a tiszti klubban és hozzátette: amit mondott, azt vegyék komolyan. A rendőrök robbanószer-kereső kutyával azonnal a helyszínre vonultak és kiürítették az épületet. A szórakozó szentesieket nem rázta meg az esemény, valóságos utcabál kerekedett a klub előtt – meséli Rákász Béla diszkós. Az augusztus 20-i ünnepre időzített nyitóbuli-sorozat, melyet a legendás lemezlovas szervezett a városban, szavai szerint „bombasiker" lett.

A rendőrség a törvény által nyújtott lehetőségeket kihasználva a kommunikációs csatornákat kutatja és tanúvallomás alapján nyomoz. Az egyelőre ismeretlen elkövető ellen közveszéllyel fenyegetés miatt indult büntetőeljárás – mondta el lapunknak Földvári N. István rendőrkapitány. A tettes minden bizonnyal kézre kerül – tette hozzá, s emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban sikerült elfogni egy elkövetőt, aki különböző hivatalokat fenyegetett hasonló módon. A büntetési tétel a közveszéllyel fenyegetés vétség esetében kettő év szabadságvesztés vagy pénzbírság.

A diszkóban történtekről, a siófoki Matróz és a budapesti SOTE legendás lemezlovasa, Rákász Béla beszélt lapunknak. Elmondta, hogy tizenegy óra körül egy tizennyolc-húsz év körüli jól öltözött és józan fiatalember próbálta volna tőle visszakérni az előző napi belépő árát, arra hivatkozva, hogy ő lekéste a Republic-koncertet. A jegyen azonban rajta volt a pecsét, mely igazolta, hogy annak a bilétának a birtokában valaki bement, és meghallgatta a zenekart. A fiatalember mégis ragaszkodott az ezerötszáz forinthoz, melyből ötszázat végül az ajtónál állók át is adtak neki, csakhogy menjen.

Rákász szerint a fiú nagyon pénzéhes lehetett, mert nem elégedett meg az összeggel, hosszan fejtegette ellenvéleményét a bejáratnál. A városban felröppent a hír, hogy az első osztályú autóval érkezett szórakozni vágyó roma származású, s tulajdonképpen emiatt kellett távoznia a helyszínről. A lemezlovas ezzel kapcsolatban azt mondta, valóban barna volt a bőre, de valószínű, hogy árnyalatát a strandon szerezte. A rendezvény szervezőjeként számára kizárólag a kulturált viselkedés az elfogadható mérce. Éjfél előtt pár perccel a nagy generáció muzsikájára odasereglett szentesiek a tiszti klub előtt folytatták a mulatságot, valódi utcabál kerekedett. Senkinek nem jutott eszébe, hogy visszakérje a belépő árát, arra hivatkozva, hogy bombát helyeztek el az épületben – tette hozzá Rákász. A jövőben egyébként a helyőrségi klub rendezvényeire csak két ajánlóval lehet majd bemenni.

A rendőrség információink szerint jól halad a nyomozással, mert sok használható információt kapott.