A jósnő Gyurcsányra tesz
 2002-ben is megmondta: Medgyessy nem bírja végig

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-08-25 | Balázsi Irén

A piros felső nyer: sovány és szemüveges férfi lesz Magyarország miniszterelnöke, a kövér uras ember pedig eltűnik a színről. A szentesi Póli Pálné jóslata szerint Gyurcsány Ferenc nem tölti ki a két évet a kormány élén, helyette Orbán Viktor gyakorolja majd a hatalmat – legalább három cikluson keresztül. Póliné két éve is megjósolta Medgyessy sorsát.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Sokan gratuláltak ezekben a napokban a szentesi jósnőnek, aki a legutóbbi választások előtt megmondta: Orbán Viktor fog győzni, ám a politikai csűrcsavarás következtében mégsem ő ül a miniszterelnöki székbe. Pedig a Fidesz kapja majd a több szavazatot, de kijátsszák a politikai ellenfelei. Póli Pálné lapjai akkor azt is mutatták, hogy Medgyessy Péter csak két évet tölt a kormány élén. Ott volt ugyanis a hamar kártya, amely a nagy dolgokban – márpedig egy kabinetváltás annak számít – két esztendőt jelent. A 2002-es parlamenti választások előtti esélylatolgató jóslásáról lapunkban megjelent cikket sokan megőrizték még külföldön is, és ezért csörög mostanában oly sűrűn a jövőbe látó jósnő telefonja. Azt meséli, hogy annak idején még Orbán Viktor akkori miniszterelnökhöz is eljutott írásunk, és a fideszes kormányfő hangját hallotta a vonal végén a szentesi jósnő, aki köszönetet kapott a szívességéért.

Most megint jól megkeveri a magyar kártyát Póli Pálné, és kirakja az asztalra. Mint mondja, Medgyessy Péter megfutamodott a feladatok elől. Igaz, úgy összekuszálódtak az ország dolgai, hogy ember legyen a talpán, aki rendbe tudná tenni. A lapok azt is mutatják, hogy a piros filkó, azaz a sovány, szemüveges Gyurcsány Ferenc lesz a miniszterelnök, aki 24 napon belül elfoglalhatja a székét. A leendő kormányfő a kártya szerint szimpatikus a magyar népnek, mert tisztában van azzal, hogy szegény az ország. A szerencsekirály ugyan kíséri Gyurcsányt, ám sok ellensége van, s ők próbálnak alávágni. A kövér uras ember, Kiss Péter azonban leszorul a színről. Póli Pálné azt is látja, hogy Gyurcsány normálisan teszi majd a dolgát, mégsem viszi végig a következő választásokig tartó időszakot, mert „nem bírja majd a kiképzést". Lelkileg fog megtörni, Medgyessyhez hasonlóan, és ő is lemond majd a miniszterelnökségről. „Ez olyan biztos, mint ahogy én itt vagyok" – teszi hozzá a jósnő.

Kérdésemre, miszerint mit szól a belpolitikai változásokhoz Orbán Viktor, azt olvassa ki a kártyából Póli Pálné: Orbán Viktor egyelőre szemléli az eseményeket, és nem beszél, bár tudja, hogy nem jó az irány. Csak akkor lép majd a színre, ha szükség lesz rá. A jósnő állítása szerint Gyurcsányt Orbán Viktor követi a kormányfői székben, ahonnan fel sem áll vagy három cikluson keresztül. Nem véletlenül vállalkozott a feleségével öt gyerek felnevelésére, mert ő bízik abban, hogy a későbbiekben jóra fordulnak az ország dolgai.