Tudja, hogy jól döntött
 Komlósi Péter a Nice után a Szegedet választotta

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-08-25 | Szélpál László

Magasra tették a lécet a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapat háza táján. A bajnokságban a negyedik helyet sem tartják elérhetetlen a vezetők, a cél elérése érdekében igazolták le bekk posztra Komlósi Pétert.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Komlósi erőssége lehet a Betonnak Fotó: Schmidt Andrea
Kéretik komolyan számolni a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatával. A gárda jelentősen megerősödött a nyáron, többek között csatlakozott a kerethez a szentesi születésű Komlósi Péter is.
– Kétezerig a Szentesben pólóztam, majd egy évig a Fradiban játszottam – árulta el a 27 éves bekk. – A zöld-fehérekkel a nyolc közé jutottunk az Euroligában, utána pedig Franciaországba költöztem, a Nice játékosa lettem. Ami az eredményeket illeti, nem bántam meg döntésemet, a nizzaiakkal sorozatban háromszor nyertem bajnokságot, a legjobb európai együttesek között kétszer is bekerültünk a legjobb nyolcba.

Sikert siker követett, mégis elérkezettnek látta az időt a váltásra.
– Amióta kint játszottam, minden évben hívott a Marseille, de korábban mindig ellenálltam a csábításnak. Most mentem volna, csak éppen már későn jeleztem szándékomat, addigra már leigazoltak egy szerb bekket. Azonban semmiképp sem akartam tovább maradni a Nizzában. A pénz is fogytán volt már, meg aztán nem igazán éreztem különösképpen motiváltnak magam, a bajnoki címeket könnyedén szereztük meg, úgy éreztem, nagyobb kihívásnak is meg tudok felelni. Kapóra jött a Szeged, pontosabban Gyöngyösi András edző invitálása.

A védő elmondta, a trénerrel folytatott beszélgetés alatt megfogta annak szakmai felkészültsége, fanatizmusa, maximalizmusa.
– András elmondta, mit vár a csapattól, mit vár tőlem. Tetszett a kihívás, az, hogy itt nincs „langyos víz", komolyak a célok, és a klubban is profi módon minden meg van szervezve. Hiszem, sőt tudom, hogy tudok még fejlődni, ezt a Betonban be is szeretném bizonyítani. Biztos vagyok benne, hogy jól döntöttem, amikor aláírtam a szerződést. Remélem, velem is jól járt az új csapatom, nemzetközi rutinom, tapasztalatom mind a bajnokságban, mind pedig a LEN-kupában segítségére lehet a gárdának.