Hat pedagógustól váltak meg

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-08-23 | Balázsi Irén

A szentesi önkormányzat tizenötmillió forintot költött a nyáron a gyermekintézmények felújítására. A Klauzál Gábor Általános Iskolában hat pedagógustól köszöntek el.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Felújították a Gróf Széchenyi István Általános Iskola balesetveszélyes teraszát is Fotó: Karnok Csaba
A szentesi alapfokú oktatási intézmények és óvodák rendbehozatalára tizenötmillió forintot fordított az önkormányzat. Az összeg harminc százalékát az önerő teszi ki, a többit pályázaton nyerte a város. Szűcs Lajos alpolgármester elmondása szerint a tavalyinál most valamivel kevesebb pénz jutott a nyári karbantartási munkálatokra, ezért rangsorolni kellett a feladatokat. Egyfajta tűzoltásnak is felfogható ez, ha azt nézzük, hogy a legtöbb intézményben főleg a balesetveszély megszüntetésére koncentráltak. Az alpolgármester véleménye szerint az ideális az lenne, ha minden évben kiválasztanának egy gyermekintézményt, amelyet a tanévnyitóra teljesen felújítanának. Ám elegendő forrás híján most csak a legsürgetőbb hiányosságok pótlására futotta.

A Kossuth utcai óvodában mindenesetre hárommilllió forintot költhettek a megrongálódott tetőszerkezet kijavítására, míg a Szent Anna utcai óvodában közel ugyanakkora összeget a fűtési rendszer korszerűsítésére. A Damjanich utcai óvodában a kéményt javították ki, az Árpád utcaiban pedig a termek padlózatát.

Felújították a Deák Ferenc Általános Iskola esőcsatornáját, amely több mint kétmillió forintba került. A Gróf Széchenyi István Általános Iskolában eredeti állapotának megfelelően építették újra a balesetveszélyes teraszt, továbbá a tantermekben korszerűsítették az egészségre ártalmas padozatot. E munkák összköltsége mintegy hárommillió forint. A Damjanich János Tagiskolában jutott pénz a tetőszerkezet és a fűtési rendszer modernizálására, míg a Koszta József Általános Iskolában a födém szigetelésére. Ugyancsak a tetőt javították ki a Klauzál Gábor Általános Iskolában, ahol a padlót is kicserélték a helyiségekben, míg a Petőfi Sándor Általános Iskolában rendbe hozták az ablakpárkányokat.

Az új tanévtől hat pedagógustól voltak kénytelenek megválni a Klauzál Gábor Általános Iskolában, mert csökkent a tanulók száma. Az alpolgármester elmondta azt is, hogy közülük ketten nyugállományba vonultak, két pedagógusnak viszont sikerült állást találniuk. A városi tanévnyitó ünnepség a Klauzál Gábor Általános Iskolában lesz augusztus 30-án délután 5 órakor, oda várják a többi oktatási intézmény képviselőit is.