Elfelejtettünk támadni

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-08-23 | Szetey András

A magyar női vízilabda-válogatott 8–5-re kikapott az olasz gárdától a negyeddöntőben. A mieink az oroszok ellen az ötödik helyért csatázhatnak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
MagyarországOlaszország 5–8 (1–2, 2–2, 2–2, 0–2)
Női vízilabda negyeddöntő, Athén, Olimpiai Uszoda.
Magyarország: Sós – Tóth II., Drávucz 1, Pelle 1, Györe, Kisteleki, Primász, Tiba, Zantleitner, Stieber 2, Valkay Á., Valkay E., Szremkó. Szövetségi kapitány: Faragó Tamás
Olaszország: Conti – Miceli 1, Allucci, Bosurgi 1, Gigli, Zanchi, Di Mario 3, Ragusa 1, Malato 1, Araujo, Musumeci, Grego 1. Szövetségi kapitány: Pierluigi Formigoni.
Emberelőnyből: 8/2 ill. 10/7. Négyméteresek: 1/1 ill –.

Jól indult az olaszok elleni negyeddöntő. A magyar együttes Stieber góljával szerzett vezetést, azonban a taljának a következő támadás után Ragusa révén egyenlítettek, 1–1. Primászék elrontottak egy emberelőnyt, az olaszok ezt nem tették, Miceli bombázott a kapuba, 1–2. A második negyedben is mieink hozták el a labdát, Kisteleki ejtése a kapu tetejére hullott. Ismét büntettek az olaszok: negyedik emberelőnyükből Di Mario talált a hálóba. Pelle hozta vissza a reményeket, balról a rövid sarokba lőtt, 2–3. Ha egy üzlet beindul! Drávucz értékesíti az emberelőnyt, 3–3. Már csak tíz másodperc volt hátra, amikor Bosurgi Sós Ildikó kezei között a kapuba talált, 3–4. Négymétereshez jutott Faragó Tamás gárdája, Drávucz magabiztosan értékesítette a büntetőt, 4–4. Egy kimaradt magyar ziccer után Stieber hihetetlen nagy gólt ragaszt az olasz kapuba. Vezetünk, 5–4. Nem sokáig örülhettünk; Grego egyenlített, 5–5. A játékvezetők rendesen szórták a kiállításokat, legtöbbször a magyar lányokat küldték ki. A hetedik talján „fórt" Di Mario értékesítette, 5–6. Következett a befejező negyed. Hiába védekezett jól a magyar válogatott, támadásban teljes volt a tanácstalanság. Előbb Malato, majd Di Mario szerzett gólt, 8–5-re léptek el az olaszok. Elúszott meccs. A mieink az oroszokkal az ötödik helyért csatázhatnak majd.

A magyar férfi vízilabda-válogatott negyedik csoport mérkőzését simán nyerte a kazah együttes ellen. Kemény Dénes fiai pólóleckét adtak, s közönség szórakoztató játékkal rukkoltak elő. Az összecsapásnak csak az volt a kérdése: mekkora lesz a különbség a két gárda között? A végén a mieink 14–4-re diadalmaskodtak és továbbra is veretlenek. Zárásként ma az oroszokkal csatáznak.



Továbbá:
Adriánus elkalapálta a világot
Élményfürdő, csúszda nélkül
Athéni anziksz 6.
Olimpiai aranyérem, száznégy év után
Rettegett Iván ezüstös párbajai