Gombos András letette az esküt
 Átvette államtitkári kinevezését, s letette az esküt

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-08-21 | Blahó Gabriella

Mádl Ferenc köztársasági elnök előtt csütörtök délután Gombos András. A szentesi szabad demokrata politikus lapunknak elmondta: reméli, hogy a kormányon belüli bizalmi válság egy hét múlva megszűnik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Mádl Ferenc köztársasági elnök a Sándor-palotában az eskütétel után gratulált az új államtitkárnak, Gombos Andrásnak Fotó: MTI
A koalíciós bizalmi válság kellős közepén Gombos András államtitkári helye biztosnak látszik a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumnál. Szentes volt országgyűlési képviselője ugyanis csütörtökön délután két órakor vette át kinevezését Mádl Ferenc köztársasági elnöktől a Sándor-palotában – korábban a szintén szabad demokrata Kis Zoltán lemondott posztjáról. Gombos kinevezése a válság idején éppen ezért a figyelem középpontjába állította személyét, esküje után órákon át nyilatkozott különböző médiumoknak. Mint mondta, a Vásárhelyi-terv politikai menedzselésén kívül az agrár-környezetgazdálkodással, a mezőgazdasági veszélyes hulladékok kezelésével és a termálenergia környezetbarát hasznosításával kíván kiemelten foglalkozni.

A csütörtök reggeli hírek még arról szóltak, hogy egyeztetésre készül a két koalíciós partner, és várhatóan stratégiai megegyezés születik a személycserékkel kapcsolatban. Gombos András azonban az esti órákban lapunknak elmondta: a Szabad Demokraták Szövetségének álláspontja változatlan. A miniszterelnök felkérése ellenére nem tettek javaslatot Csillag István gazdasági miniszter utódjának személyére, eltávolítását a kormányból a párt továbbra is elfogadhatatlannak tartja. A politikai államtitkár hozzátette: a koalíciós válság nem eredményezhet helyzeti előnyt az ellenzék számára, s reméli, hogy a kormányon belül egy hét múlva helyreáll az ország életének irányításához elengedhetetlen nyugodt politikai légkör.