Második a Szentesi VK

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-08-19 | Szélpál László

A lengyelországi Lódzban rendezett nemzetközi férfi vízilabdatornán Japán mögött a második helyen végzett a Legrand-Szentesi VK.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Közel egy hónapos fizikális felkészülést követően a Legrand- Szentesi VK férfi vízilabdacsapata nemzetközi viadalon igyekezett játékba lendülni. Vidumanszky László edző gárdája a lengyelországi Lódz városában négycsapatos tornán vett részt. A nyitányon a Kurca-partiak a Japán válogatottat 9–8-ra (a szentesi gólszerzők: Szebeni 5, Szabó N. 2, Döbrössy, Berki) győzték le. A második meccsen is nagy csatában 7–6-ra (g.:Torday, Vígh R. 2-2, Berki, Szebeni, Józsa T.) nyertek a B csoportos Európa-bajnokságra készülő Lengyelország ellen a Csongrád megyeiek. A győzelmi sorozat a francia juniorválogatott ellen egy 8–7-es (g.: Szabó N. 4, Szebeni 2, Németh D.) vereséggel megszakadt ugyan, de ettől függetlenül Horváth Tamásék bejutottak a lengyel posta által finanszírozott torna döntőjébe.

Ami a csoportkörben sikerült, az a fináléban már nem. Japán visszavágott a Szentesnek, ezúttal az ázsiaiak 14–9-es (g.: Szebeni 4, Gábor B., Vígh R., Szabó N., Berki, Torday) sikerével ért véget a találkozó. A harmadik helyen a lengyelek, a negyediken a franciák végeztek.

A Legrand-Szentesi VK a ligeti uszodában folytatja a felkészülést. Szebeniék legközelebb a hagyományos egri viadalon (szeptember 10–12.) vesznek részt.