Micimackó és társai a tereken
 Új táblák, tizenegymillióért a szentesi kistérségben

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-08-16 | Blahó Gabriella

Szentesen négy játszótér, a kistérség falvaiban számtalan utca kapott új táblákat egy sikeres pályázatnak köszönhetően. Az elnyert tizenegymillió forintból Eperjes százötven új házszámtáblát kapott.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az új táblák érdekes színfoltjai a városnak Fotó: Blahó Gabriella
Az Árpád Kistérségfejlesztő Egyesület pályázott a Miniszterelnöki Hivatal által kiírt alapra, s kapott tizenegymillió forintot. Besze Tündétől, az iroda munkatársától megtudtuk: Szentesen az út- és intézményjelző táblák mellett négy játszótéren lehet látni mesefigurákat. A belvárosi játéktér a Micimackó elnevezést kapta, a Deák Ferenc utcán Gulliver, a Kertvárosban Pinokkió várja a gyerekeket, míg a hőközpont melletti tér valamivel felnőttesebb hangzású elnevezést kapott, hiszen Milleniumi játszótérnek hívják.

Megszépítik a települést a tetszetős eligazító táblák, melyeket a kistérség falvaiban már ki is tettek a közterekre. Árpádhalmon tizenhat, Derekegyházon tizenegy, Nagymágocson nyolc, Fábiánsebestyénben tizennégy, Szegváron huszonegy, Eperjesen tizenhat új tábla segít a tájékozódásban az arra járóknak, túrázóknak, vendégeknek. A megyehatárszéli faluban százötven otthon egyformán tetszetős házszámtáblája hirdeti a közösség összetartását. Több helyen fotókkal kiegészített térkép is fellelhető, a legfontosabb intézmények megjelölésével. A falvak felsorolásából kimaradt Nagytőke, ennek pedig az az oka, hogy ez a falu az elmúlt évben vidékfejlesztési alapból már nyert támogatás ugyanerre a célra, melyet meg is valósított.

Szentesen, a Kurca partján is van új tábla, mely a várost átszelő folyó nevét hirdeti az utazóknak, városrészt jelző táblát is találni már a Kertvárosban.