Bankkártyát eszik az automata
 Bosszankodnak a szentesi Kertvárosban élők

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-08-11 | Balázsi Irén

Gyakran meghibásodik a bankjegy-automata Szentes legnagyobb lakótelepén. A kertvárosi ügyfelek problémájának sok oka lehet, az OTP helyi fiókjában igyekeznek orvosolni a gondokat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Sokszor megtréfálta az utóbbi időben a szentesieket a Kertvárosban lévő bankjegy-automata. Az ottani ABC dolgozói a megmondhatói, hányszor kértek tőlük tanácsokat azok, akiknek kártyáját az üzlet falára helyezett gép elnyelte. Értesülésünk szerint a szerelők rendszeresen megjavították a masinát, ám pár nap elteltével kezdődött minden elölről.

Az ilyen téren már rutinosnak számító ügyfelek persze nem ijednek meg, ha kártyájukat nem kapják vissza. Módszerük a következő: megvárják, amíg valaki szintén pénzt akar kivenni. Ha a masina a következő ügyféltől kéri a bankkártyát, az illetőnek éppen csak oda kell azt helyeznie a nyíláshoz, mire az automata máris kiadja az elnyelt kártyát. Az idegek játéka ez, mert bizony előfordulhat, hogy fél órát vagy még többet is ott kell szobrozni, mire segít a pórul járt személyen valaki. Az OTP – amely négy automatát üzemeltet a városban – helyi fiókjának vezetője, Fiam Tibor elmondása szerint a pénzintézetük egy szolgáltató céggel kötött szerződés alapján gondoskodik a gépek karbantartásáról. Hozzátette: több oka is lehet annak, ha az automata elnyeli valakinek a kártyáját. Elképzelhető, hogy az illető tévesen írta be a PIN kódot vagy lejárt, esetleg sérült a kártya.

Mindenesetre a diszpécserközpontban érzékelik a gép hibáját, és igyekeznek orvosolni azt. A fiókvezető azt tanácsolta: ha beszorul valakinek a kártyája, érdemes azt letiltatni, amíg kiderítik, mi okozta a bajt. A rendszeres karbantartás ellenére a gépek meghibásodása sem zárható ki. Fiam Tibor persze tisztában van azzal, ha valamelyik ügyfelüknek elnyeli a bankkártyáját a gép, nem vigasztalja őt, hogy Szentesen még három további automatája is van az OTP-nek.