Hétfőn zárul a fegyelmi eljárás
 Szakmai hiba nem történt a szentesi kórházban

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-08-06 | Balázsi Irén

Szakmai hibát nem követett el a szentesi kórház orvosa, aki gyógyultan bocsátott haza egy nagymágocsi asszonyt. A vizsgálóbiztos véleménye szerint viszont adminisztrációs hiba csúszott be.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Sem diagnosztikai, sem terápiás hibát nem követett el a kezelőorvos – közölte tegnap dr. Borzi Márta, a szentesi kórház főigazgatója lapunk érdeklődésére. Ezt a vizsgálóbiztos állapította meg azzal összefüggésben, hogy az egészségügyi intézmény vezetője kedden fegyelmi eljárást kezdeményezett annak tisztázására: miként cserélték össze egy nagymágocsi és egy csongrádi beteg kórlapját.

Mint arról beszámoltunk, a szentesi kórház belgyógyászati osztályáról gyógyultan távozott még hétfőn egy nagymágocsi idős asszony, aki, mivel az orvosnak nem volt ideje a zárójelentést rögtön megírni, csak kórlapkivonatot kapott. Ennek a fejlécén azonban egy hasonló vezetéknevű páciens neve szerepelt. A tévedést a mágocsi asszony fia jelentette a kórház illetékeseinek.

A főigazgató azt is elmondta: a vizsgálóbiztos véleménye szerint szakmai mulasztás tehát nem történt az eset kapcsán. A kezelőorvos ellenben adminisztrációs hibát követett el azzal, hogy a beteg hazaengedésekor nem adta ki a zárójelentést. A meggyógyított asszony a zárójelentés helyett olyan orvosi dokumentációt vitt magával, amelyben a személyi adatai nem helyesen szerepeltek. Borzi Márta arról is tájékoztatott: hétfőn hozza majd meg döntését a fegyelmi bizottság a vizsgálóbiztos véleménye alapján.