Új kiállítóterem nyílt: Népélet a XX. századi Nagymágocson

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-07-26 |

Mód László néprajzkutató és Vígh László restaurátor munkája nyomán a volt uradalmi intézőlakban megtekinthetők azok a tárgyak, melyek a falu közelmúltjának mindennapjairól adnak képet.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Mód László néprajzkutató és Vígh László restaurátor munkája nyomán a volt uradalmi intézőlakban megtekinthetők azok a tárgyak, melyek a falu közelmúltjának mindennapjairól adnak képet. Látható bölcső, iskolapad, bérmálási fényképek és házasságkötés előtt használt stafírungos kaszni.

A teremben kialakítottak egy házrészletet, melyben a konyha kapta a legnagyobb területet. A mezőgazdasági eszközök mellett szánkó is szerepel a tárgyak között. A helytörténeti gyűjtemény összeállítása és az annak helyet adó volt intézőlak felújítása összesen tizenhét millió forintból valósult
meg.

– A berendezés felújítására nyert pályázati támogatást a falu könyvtára a közelmúltban. A 280 ezer forintnak köszönhetően új székeket, asztalokat és polcokat vásárolnak a könyvtárosok. Ezenkívül a Csongrád megyei közgyűlés oktatási bizottságától a könyvtár alapítványa 290 ezer forintot nyert a nyári hagyományőrző tábor megrendezésére.