Báloztak a siketek és nagyothallók
 Anna-napi ünnep Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-07-26 |

A siketek és nagyothallók minden évben együtt mulatnak Szentesen. Idén a Nagyörvény utcai pártszékház épületében választottak maguk közül szépségkirálynőt az asszonyok.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Lovas kocsival hajtottak végig a városon a bálozók. Fotó: Vidovics Ferenc
Mintegy százan vettek részt azon a szombati ünnepségen, melyet a siketek és nagyothallók szentesi szervezete rendezett tagjai számára. Délelőtt tizenegy órakor kezdődött a mulatság, melyen a siketek közül mindössze ketten, a nagyothallók közül pedig nagyon sokan vettek részt. Jeltolmács segítségével tájékozódtak a bál történéseiről.

Hangosan szólt a muzsika – ritmusát a föld rezdüléseiből követik a fogyatékosok – magyarázta Takács Ferencné, a szervezet vezetője. A résztvevők egymás közül szépségkirálynőt választottak. Az alkalomra elegáns ruháikat öltötték magukra, s a nagymamakorú asszonyok között Gyergyainé Adamik Róza lett az első. A bálkirálynő koronát, virágot kapott. Első udvarhölgye Kádár Bálintné, a szervezet megyei titkára lett, második udvarhölgye pedig Ollai Istvánné, a kiséri körzet önkormányzati képviselője.

Az ünnepeltek és az összes résztvevő együtt vonultak végig az utcákon lovas kocsival: a város túlsó végén lévő vendéglőben fogyasztották el ebédjüket. Ez volt a hetedik Anna-bál, amelyet a siketek és nagyothallók szervezete rendezett tagjai számára.