Tiszai nyári egyetem hétfőtől Szentesen
 A Balassi Bálint-emlékév alkalmából

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-07-24 |

Hétfőn kezdődik a Tiszai euroatlanti nyári egyetem Szentesen. A Balassi Bálint-emlékév alkalmából szervezett rendezvényen többek közt Czeizel Endre orvos genetikus is tart előadást.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Azzal a szándékkal szervezi a szentesi helyőrségi klub a Tiszai euroatlanti nyári egyetemet, hogy az fejlessze a történelmi tudatot, hozzon létre hidat a hadsereg és a civil szféra között, adjon tájékozódást az unióval kapcsolatos kérdésekben. A hétfőn kezdődő, egyhetes rendezvény fővédnöke Keleti György, az országgyűlés honvédelmi bizottságának elnöke, rektora pedig Szabó János szociológusprofesszor. Az első előadási napon a barokk kor nagy költője, a katonáskodó Balassi Bálint szellemi üzenete lesz a fő téma a szentesi helyőrségi klubban.

Kedden szó esik a magyar gazdaság kilátásairól, míg szerdán drogmegelőzési lehetőségekről hallhatnak a nyári egyetem résztvevői. Csütörtökön gyalogtúrára indulnak a hallgatók a tiszai gáton, s a II. Rákóczi Ferenc műszaki dandár életéről a helyszínen Pálfi Sándor ezredes beszél. Pénteken délelőtt Czeizel Endre orvos genetikus tart előadást arról, milyen tulajdonságokkal bír egy költő, míg délután Szegeden a szabadtéri játékok Abbafever című előadását nézik meg a hallgatók.