Tanyagondnok Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-07-21 | Balázsi Irén

Tanyagondnoki hálózat kiépítését tervezi a szentesi önkormányzat, a családsegítő központ részeként. Szentes külterületén mintegy 3 ezer lakos él, akik között sok az idős ember.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az önkormányzat már tavaly is támogatta a családsegítő központ pályázatát, amely a tanyagondnoki hálózat kialakításához szeretett volna állami forrást szerezni. Az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium illetékesei azonban akkor nem támogatták a szentesiek kérelmét, ezért most ismét benyújtotta pályázati igényét a szociális intézmény.

A képviselő-testület legutóbb jóvá is hagyta a polgármesteri hivatal szociálpolitikai osztályvezetőjének, Lencséné Szalontai Máriának az előterjesztését, mely szerint több ütemben szándékoznak kiépíteni a tanyagondnoki hálózatot. Teszik mindezt a külterületi lakosság életfeltételeinek javítása, a hátrányok csökkentése és a bűncselekmények megelőzése érdekében.

A speciális igényeket kielégítő ellátórendszer bevezetéséhez mindenekelőtt szükség van egy terepjáró gépkocsira, amely a tanyavilágban is képes közlekedni. Ha kedvezően bírálja el a szaktárca a szentesiek pályázatát, akkor idén októbertől már elkezdheti munkáját egy tanyagondnok. A képviselő-testület döntése értelmében legelőször a cserebökényi lakosság szolgálatába szegődne, hiszen e külterület van a legtávolabb, 15-30 kilométerre, a városközponttól. Cserebökényben egyébként több mint négyszázan élnek, és az ő körülményeiken sokat segíthet a szociális ellátásnak ez a formája.