A francia turisták is kedvelik Szentest
 A ligeti élményfürdő vonzza a külföldi vendégeket

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-07-21 | Blahó Gabriella

Szálláslehetőséget szerencsével találnak csak a hazai és külföldi turisták Szentesen, a ligeti strandon augusztus végéig foglalt minden szoba. A messze földről érkezők olcsónak és megfelelőnek találják a kisvárost, amelyet néhányuk falunak nevez.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Francia nyaralók a szentesi kempingben. Szeretik az itteni klímát. Fotó: Blahó Gabriella
A ligeti élményfürdő kőházai augusztus végéig foglaltak Szentesen, az új bejelentkezők csak akkor kapnak szállást, ha éppen szerencséjük van. A vendégek a négyágyas szobákért az új épületekben éjszakánként több mint 12 ezer forintot is fizetnek azért, hogy kényelmesen pihenjenek. A turizmusban adottságai révén elég jó lehetőségekkel rendelkezik Szentes, a négyszázmilliós beruházással újjávarázsolt strand a jelek szerint előbb-utóbb beváltja a hozzá fűzött reményeket. A kisváros költségvetése számára nagyobb lehetőségek csak nyáron adódnak, amikor messze földről is felkeresik a ligetet.

A francia Chartier házaspár hölgytagja „kedves falunak" nevezi Szentest, ahol érdemes eltölteni néhány napot. A társaságukban utazó két fiatal, Maéva és Clement szerint a dinnye sokkal finomabb, mint otthon. A fiú hozzáteszi azt is: egész jó itt a klíma. A sátorozók egy hét után a tenger irányába mennek tovább, s állításuk szerint nem felejtik a városban szerzett élményeket.

A strand kempingjében százan töltik napjaikat, köztük a német Evelin Waitas: ő a termálvíz miatt jár ide vissza, melynek jótékony hatásáról meg van győződve. Szerinte nagyon kényelmesek, bár kicsik a meleg vizes medencék, kora reggel és délelőtt még érdemes bennük lubickolni – utána a helyi gyerekek fürdőznek. A vendégek a természetes környezetből néhány perc sétával elérhetik a város szolgáltatásait, a központban idegen nyelvű sajtóhoz is hozzájutnak.

Pengő Lászlótól, az uszoda vezetőjétől megtudtuk: szezonban a csúcs napi ezerkétszáz megváltott jegy – az adat leginkább a szünidei hétvégékre érvényes. Nemcsak a városból, hanem a környékbeli településekről is akadnak látogatók, akik a viszonylag kedvező áron elérhető kikapcsolódás miatt választják Szentest. Fővárosi trénerek is tartanak itt úszótáborokat, a budapestinél alacsonyabb árakon. Az idegenforgalom fejlődésének adott tehát némi lendületet a ligeti strand, melyben az intézmény vezetői szerint további lehetőségek rejlenek.