A Pepita Macskába várják a szentesi fiatalokat

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-07-21 | Blahó Gabriella

Este kilenctől hajnal kettőig lehet majd szórakozni a szentesi Tóth József utcai klubban, amelyet az önkormányzat nyit. A Pepita Macska lesz az egyetlen hely a városban, ahol alkohol nélkül lehet éjszakázni.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az önkormányzat által létrehozott Pepita Macska nevű Tóth József utcai klub lesz az egyetlen olyan hely Szentesen, ahol alkohol nélkül lehet szórakozni hétvégenként: a volt gyermekrendelő épületében minden pénteken és szombaton hajnali két óráig várják a fiatalokat. A szabadidős sportklub egyik aktivistája és a családsegítő központ egyik ifjú szociális munkása lesz jelen a klubban.

A minap megtartott városházi sajtótájékoztatón azt is megtudtuk, hogy a „mulatóban" lehet pingpongozni, csocsózni, kártyázni és szerepjátékot játszani, bolti áron vásárolható meg az ásványvíz és a kóla. Szirbik Imre polgármester abban bízik, hogy az olimpiai közvetítéseket is itt követi majd nyomon sok szentesi fiatal. Az éjszakai klub jó értelemben vett átjáróházzá válhat, ahol baráti társaságok töltik majd idejüket.

Az önkormányzat nyolc héten át kísérleti jelleggel tartja nyitva a Pepita Macska ajtaját, azzal a nem titkolt céllal, hogy az egészségre nem káros környezetben nyújtson élvezetes elfoglaltságot. A képviselő-testület tavaly decemberben fogadta el a város bűnmegelőzési koncepcióját, ebbe a programba illeszkedik az éjszakai mulató – mondta el Csányiné Bakró-Nagy Vera aljegyző. A Pepita Macskában tizennyolc év felett a dohányzás természetesen nem tiltott, de Szirbik bízik abban, hogy a látogatók egymás között erről is szót váltanak majd. A klubban elhelyezett nagy táblára pedig a fiatalok felírhatják véleményüket és kívánságaikat, máris számtalan ötlet érkezett.