Ma kezdenek a szentesiek
 A nőktől dobogós helyezést, a férfiaktól előrelépést várnak

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-07-19 | Imre Péter

A szentesi férfi és női OB I-es vízilabdacsapat ma kezdi meg a felkészülést – természetesen más-más célokkal – az október elején rajtoló bajnokságra. Az egyesület vezetősége Kozák László lányaitól a dobogós helyezés megőrzését, Vidumanszky László fiaitól pedig az előrelépést várja.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Szentesi VK női együttese (Pengő László irányításával) a 2003/2004-es szezonban a bajnokságot a második, a Magyar Kupát pedig a harmadik helyen zárta, a LEN-kupában pedig kis híján a négyes döntőbe, a Final Fourba jutott. A klub vezetősége az októberben startoló „etapban" az ob-ban és a kupában is dobogós helyre várja az immár Kozák László edző vezette csapatot. Az első edzés ma reggel 7 órától 8.30-ig lesz, majd 16.30-tól 19 óráig következik a második – de vajon kik vesznek részt rajta?

– A keret már kialakult, de neveket még nem szívesen említenék – mondta Kozák –, mert a szerződéseket a héten írják alá a játékosok. Az első héten a ráhangolódáson lesz a hangsúly, egy kis erőfejlesztéssel, úszással, gimnasztikával; levezetésként pedig strandröplabda és foci szerepel majd a kínálatban. A következő héten azonban már előkerül a stopper.

Előkészületi mérkőzéseket az elképzelések szerint a Vásárhely ifjúsági és serdülő fiúcsapatával, valamint a Kecskeméti Villanó Fókákkal játszik a Szentesi VK. De a tervben szerepelnek dunaújvárosi és budapesti „kirándulások" is. A cél – a már említett dobogós helyezéseken kívül –, hogy minél több fiatalt beépítsen Kozák László az együttesbe:

– Hosszú távon a szentesiekre, tágabb értelemben a környékbeliekre, vásárhelyiekre, csongrádiakra, szegediekre akarjuk építeni a csapatot, azokra, akik valamiért érzelmileg is kötődnek hozzánk. Erre várhatóan négy-öt éven belül kerülhet sor, a lényeg, hogy érezzék: ha megküzdenek érte, bekerülhetnek a kezdőbe, lehetnek OB I-es vízilabdások. Szeretnék a lányokkal kölcsönös bizalomra épülő kapcsolatot kialakítani. Csapatember akarok lenni, nem föléjük nőni, főnökösködni, inkább együtt dolgozni. A legfontosabb a jó hangulat, ha így folyik a munka, sok mindent elérhetünk.

A legutóbbi bajnokságot a 9. helyen záró Legrand-Szentesi VK a Horváth Tamás, Torday Árpád, Szabó Nándor, Berki András, Szebeni Zoltán, Vígh Róbert, Döbrössy Viktor, Szabó Tamás, Németh Dániel, Somogyi Balázs, Juhász Zsolt, Szénászki Zsolt összetételű kerettel kezdi meg a munkát ma 17 órakor a ligeti uszodában. A Vidumanszky László (még kétéves szerződés köti a klubhoz) vezette együttes sorozatban játssza majd az edzőmeccseket, ami biztos, hogy augusztus 27-től egy hétig a lengyel válogatott vendégeskedik a Kurca-parton és megmérkőzik a házigazdákkal is.

– A fiúktól előrelépést várunk, az 5–7. hely valamelyikének az elérését tűztük ki célul – árulta el Beleon Zsolt, a Szentesi VK elnöke. – Azt hiszem, a keretet szemlélve, ez reális.