Nyert a szentesi református iskola is

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-07-19 | Balázsi Irén

Kilencmillió forintot nyertek a szentesi és a városkörnyéki községek intézményei, valamint nonprofit szervezetei a megyei önkormányzat két alapítványától.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A megyei közgyűlés oktatási bizottsága évente hárommillió forintot fordíthat mecenatúrára. Szűcs Lajos, a grémium elnöke, Szentes alpolgármestere arról tájékoztatta lapunkat, hogy az idén a tehetséggondozó és az esélyegyenlőség megteremtését célzó programokat támogatták kiemelten. De jutott a keretből a nonprofit szervezeteknek és alapítványoknak is. A pályázati kiírásra 17 munka érkezett a megyéből, a legtöbb Szentesről és térségéből.

A szentesi pályázók 1 millió 384 ezer forintot nyertek a megyei önkormányzat alapjából, míg a nagymágocsiak 290 ezret, a szegváriak pedig 180 ezer forintot. A hárommilliós összegből a szentesi térségbe közel kétmillió forint került. Jelentős támogatást, 300 ezer forintot szavazott meg a kuratórium a szentesi pályázók közül a Felsőpárt óvodásaiért nevű alapítványnak családi rendezvények szervezésére, ám ugyanennyit kapott a Kiss Bálint Református Általános Iskola oktatástörténeti kiadvány megjelentetésére.

A megyei közoktatási alapítvány viszont jóval nagyobb összeg, nyolcvanmillió forint felett rendelkezett. Szűcs Lajos azt is elmondta: több száz pályamű érkezett a megyéből, Szentesről is csaknem valamennyi intézmény jelentkezett a felhívásra. A város és a térsége összesen hétmillió forintot kapott ebből az alapból.