Négymillió a szentesi teraszra

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-07-14 |

Elmaradnak idén a nyáresti muzsikálások a szentesi művelődési központban, mert az önkormányzat felújíttatja az intézmény teraszát. Az új külső a zenei események színvonalához igazodik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Leghamarabb augusztusra lesz kész a terasz Fotó: Blahó Gabriella
A szentesi művelődési ház teraszára ráfért már az alapos felújítás, hiszen levált a burkolat. Az önkormányzat a költségvetéséből különített el négymillió forintot arra, hogy új külsőt kapjon az épületnek ez a része – közölte Szűcs Lajos alpolgármester. A kiállítások rendezésére alkalmas klubterem és a terasz közötti hatalmas üvegablakok keretei is visszakapják régi formájukat, a mozaikpadlót kicserélik, a mellvéd és a könyöklő külső és belső homlokzatára egyaránt új burkolat kerül.

Az alpolgármester szerint azzal, hogy a közönség idén nyáron nem látogathatja a színvonalas zenei esteket, nem veszít, hiszen jövőre megújult környezetben élvezheti a muzsikát. A földszinti terasz állapota azért sem mellékes, mert a klubterem galériájában rendezett kiállítások látogatói ennek látványával is szembesülnek.

Kruzslicz Pál, a művelődési ház igazgatója – mint mondta – igyekszik kárpótolni a szentesieket, ezért szabadtéri színházi előadásokat szervezett. A békéscsabai színitanoda végzős növendékei és a Pázmán Mihály Színház színészei legutóbb egy Goldoni-darabot adtak elő, melynek stílusa és mondanivalója Kruzslicz szerint kiválóan illeszkedik a könnyű nyár hangulatához. Legközelebb július 30-án fél kilenckor mutatják be a művelődési ház közvetlen szomszédságában lévő szabadtéri színpadon Don Juan utolsó kalandját, humoros verses történet formájában.