Nincs nyugalom a strandon

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-04-02 | Blahó Gabriella

Tiltakozólevelet fogalmaztak a szentesi strand látogatói. Visszakérik az önkormányzattól a bérletek árának egy részét. Szerintük a 123 ezer 500 forintból ötvenezer jár nekik vissza azért, mert nem tudják használni a meleg vizes medencéket, s a kabinokban nincs fűtés, világítás.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az aláírásgyűjtő íven szereplő javaslatot a kabintulajdonosok nevében Maczelka László és Bubori János fogalmazta meg. A kezdeményezők azért fogtak az aláírások gyűjtéséhez, mert úgy látják, a pénzükért nem kapták meg az önkormányzat által eredetileg vállalt szolgáltatást. A kabinok bérleti díja január elsejétől 100 ezer forintról 123 ezer 500 forintra emelkedett, miközben az uszodában a szolgáltatás színvonala csökkent. A víz minősége miatt az ÁNTSZ lezáratta a meleg vizes medencéket, a megváltott bérletek árában pedig szerepelne a „brűg" használata. Emellett a kabinokban nincsen fűtés, sem világítás. Az aláírók mindegyike egyetért azzal, hogy nem méltányos a Szentesen megállapított ár.

Hiszen Hódmezővásárhelyen a fűtetlen kabin éves díja mindössze hatvanezer forint, tehát éppen fele a szentesinek, miközben a szomszédos városban minden szolgátlatást a meghirdetettek szerint tudnak igénybe venni a strandlátogatók. A kérés és javaslat formájában megszületett, Szirbik Imre polgármesternek szóló petíció tartalma szerint az aláírók – többségben kabintulajdonosok – kérik, hogy a következő bérlet váltásakor az önkormányzat írjon jóvá számukra ötvenezer forintot. Annak pedig, aki nem kíván újabb bérletet vásárolni, térítsék vissza ugyanezt az összeget. Az aláírásgyűjtő ív fogalmazói a szövegben visszafogottan, ugyanakkor határozottan kijelentik, hogy kérésüket jogosnak tartják.

Rébeli Sz. Tamás, a polgári oldal képviselőjeként két egyéni képviselői indítványt alkotott a ligeti uszoda témájában decemberben és januárban. A testületi ülések napirendjét az ülést levezető polgármester állítja össze, s ebben önálló pontként nem szerepelt egyik indítvány sem; ezt a tényt a képviselő sérelmezi. Javaslatot tett arra, hogy a kabinbérlet ára ne emelkedjék, illetve, hogy a meleg vizes medencék közvetlen közelében egészségügyi okokból épüljön illemhely. Rébeli Sz. Tamás azt tervezi, hogy a legközelebbi testületi ülésen a plénum nyilvánossága előtt adja át a polgári kezdeményezésből született petíciót a polgármesternek.