Lesz vagy nem lesz toplessnapozó?
 Újabb hatvanmilliót költenek a szentesi strandra

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-07-14 | Blahó Gabriella

Újabb hatvanmillió forintot költ a szentesi önkormányzat a ligeti strandfürdőre. A monokini a strand sajátos vonása lehetne, a sportközpont igazgatója szerint azonban ez sérti a közerkölcsöt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A lelátó felújítása már elkezdődött Fotó: Blahó Gabriella
Elkezdődött a pólómedence melletti lelátó felújítása a szentesi uszodában: a medence vízforgató rendszerére és a nézőtérre összesen húszmillió forintot irányzott elő a képviselő-testület. Eközben a strand hideg vizes mélyfúrású kútjának felújítása és a termálvíz-szolgáltatás korszerűsítése összesen újabb huszonhétmilliót tesz ki.

Pályázaton nyert pénzt a város arra, hogy a régi pólómedence melletti épületben pezsgőfürdőt és szaunát alakítson ki. A fedett pezsgőfürdő várhatóan a szezon végére készül el – tudtuk meg Tomcsányi Ferenctől, a sportközpont igazgatójától.

A leendő pezsgőfürdő tetején a ligeti élményfürdő kialakítása előtt volt lehetőség arra, hogy felsőrész nélkül, azaz topless napozzanak a nők, a tetőn körbevezető korlát mára megrongálódott – erre is felújítás vár. Tomcsányi kijelentette, ha volna rá igény, ő akkor sem támogatná, hogy a szentesi strandon melltartó nélkül lehessen napozni, álláspontja szerint az ilyen jelenség egy közintézmény területén sérti a közerkölcsöt. Szerinte a strand elsősorban sportlétesítmény, mely szabadidő eltöltésére alkalmas.

A városházán hallani, hogy a monokini lehetne a ligeti fürdő sajátos vonása, mely megkülönbözteti a szentesi strandot a környékbeliektől. A leendő pezsgőfürdő épületének teteje fák lombkoronájával körülhatárolt hely. A közerkölcsről alkotmánybírósági állásfoglalásra hivatkozva Csányiné dr. Bakró-Nagy Vera aljegyző úgy vélekedett: nagyon tág fogalom. A közigazgatási osztály vezetője elmondta, a jelenlegi jogszabályokkal harmóniában hozták létre a hajdúszoboszlói fürdőben például a topless napozásra alkalmas területet: egy mesterséges tó közepén kialakított, nádas által körülhatárolt tisztáson nyílik erre lehetőség. Az aljegyző szerint az érvényben lévő rendelkezések alapján arról, hogy a szentesi strandon legyen vagy ne legyen toplessnapozó – a képviselő-testület hozhat csak határozatot.