Fizet a kaoszért a beruházó
 Zsákutcába futnak a szentesi autósok

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-07-13 | B. I.

Egyirányú volt, most „zsák" lett a szentesi Nagy Ferenc utca. A közterület használatáért egymillió forintos díjat fizet a városnak az építési vállalkozó.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Még tart a kaotikus állapot a Nagy Ferenc utcában Fotó: Tésik Attila
Nehézkes az áruszállítás a szentesi városközpontban lévő Nagy Ferenc utcai üzletekbe. Az egyik ottani kereskedő éppen a kaotikus állapotok miatt zárta be a boltját nemrégiben. Az egyébként keskeny utca eddig egyirányú volt, ám újabban zsákutcának nyilvánították. Valójában ebből adódnak a gondok. Cseuz Csaba, a polgármesteri hivatal főtanácsosa érdeklődésünkre elmondta: az okozza a közlekedési dugót, hogy a rövid utcában egyidejűleg két helyen is építkeznek. A műszaki áruháznál közműveket fektetnek, ez a munka azonban hamarosan befejeződik.

A Nagy Ferenc és a Horváth Mihály utca találkozásánál viszont még hosszabb ideig épül az a többszintes lakó- és üzletház, amelynek alagsorában – mint arról lapunkban is beszámoltunk – mélygarázsok lesznek. A főtanácsos tájékoztatása szerint mindaddig kint marad a zsákutcát jelző tábla, amíg a mélygarázsok födémszerkezete elkészül. A beruházó egyébként kérvényezte, hogy legalább a személygépkocsik forgalmát engedélyezzék az építkezés ideje alatt, ám biztonsági okok miatt egyelőre nem teljesülhet a kérelmük. A mélygarázsok tetőszerkezetének befejezéséig valószínűleg zsákutca marad a Nagy Ferenc utca. A főtanácsos véleménye szerint ennek ellenére bejuthatnak az áruszállító autók az üzletekhez.

Az önkormányzat városrendezési bizottságának elnöke, Baranyi Imre példaként említette a szűk budai utcákat, ahol szintén szép számmal vannak üzletek. Mint mondta, azokat el tudják látni különböző termékekkel. Az viszont kétségtelen, hogy a szentesi Nagy Ferenc utcában a vevők nem parkolhatnak a boltok előtt. Az elnök saját magát is azok közé sorolja, akik szeretnének az ABC ajtaja előtt kiszállni az autójukból. Hozzátette: előbb-utóbb azonban mindenkinek meg kell barátkoznia a gondolattal, hogy pár száz métert gyalog tegyen meg a parkolótól az üzletig vagy éppen a ligetben az uszoda kapujáig. A Nagy Ferenc utcai építési vállalkozó egyébként Baranyi Imre információja szerint több mint egymillió forintot fizet az önkormányzatnak a közterület használatáért.