Államtitkár lett Gombos András
 A Vásárhelyi-terv irányításával bízták meg

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-07-10 | Blahó Gabriella

Medgyessy Péter miniszterelnök tegnap délután tárgyalt Gombos Andrással államtitkári kinevezéséről. Szentes volt országgyűlési képviselője a jövő héten kezdi meg munkáját a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A jövő héttől a minisztériumban dolgozik Fotó: Tésik Attila
Gombos neve a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium politikai államtitkári tisztségével kapcsolatban rögtön azután vetődött fel, miután Kis Zoltán lemondott posztjáról. A szabad demokrata politikus lemondólevelében megfogalmazta: az agráriummal és a környezetvédelemmel összefüggő kérdések két minisztériumhoz tartoznak, ezt a kettősséget pedig nem tudta eredményesen kezelni. Ezzel együtt ért el sikereket ezen a területen az SZDSZ – mondta Gombos András.

A leendő politikai államtitkárral tegnap délután találkozott Medgyessy Péter miniszterelnök, aki támogatja Gombos programját. A törvényben előírt feladatkörökön túl Szentes volt országgyűlési képviselője azokon a területeken kíván tevékenykedni, melyeken már szerzett tapasztalatokat. 1994 és '98 között a parlament mezőgazdasági bizottságának tagjaként szervezte meg a termálenergia hasznosításával foglalkozó albizottságot. A szabad demokraták korszakváltó programjában fektette le az agrárium és a mezőgazdaság fejlődésének alapelveit.

A párt ügyvivői testülete egyhangúlag támogatta, s a két kormányzópárt közötti megállapodás értelmében erre a tisztségre jelöli őt. Az érdemi munkát a július 14-én kezdi meg a környezetvédelmi minisztériumban. A miniszterelnök megbízta a Vásárhelyi-terv megvalósításának irányításával. Gombos András szerint ehhez szívós, kitartó munkára lesz szükség. Hangsúlyt kíván fektetni a tájrehabilitációra, a kistelepülések túlélési esélyeinek javítására. Gombos András ezzel nem válik meg kerületi főállatorvosi állásától: ugyanúgy, ahogyan parlamenti képviselősége idején, most is fizetés nélküli szabadságra megy.