Vásárhelyen és Szentesen ünnepeltek

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-07-03 |

Szentesen és Hódmezővásárhelyen köszöntötték tegnap az egészségügyi dolgozókat Semmelweis-nap alkalmából. Makóval ellentétben ebben a két városban szerény pénzjutalmat is kaptak a kitüntetettek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szokásosnál kevesebb jutalmat kaptak idén Vásárhelyen a Semmelweis-napon díjazott egészségügyi dolgozók. Az önkormányzat dísztermében tartott ünnepségen az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatója, Hamvas Ödön, valamint kollégái, Havasi Katalin és Radics Sándor azt hangsúlyozták, hogy az e területen dolgozóknak kitartásra és összefogásra van szükségük a egészségügyben uralkodó áldatlan állapotok közt. A folyamatos létbizonytalanságban még – mint az Erzsébet-kórház vezetője bocsánatkérően megjegyezte – „a vécépapír-vásárlást is meg kell fontolni".

Szerény pénzjutalmat kaptak a kitüntetés mellé a szentesi kórház azon dolgozói, akik az elmúlt egy évben igazán kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A tegnap délután tartott megemlékezésen Borzi Márta főigazgató elmondta: tavaly ilyenkor még nem volt okuk az ünneplésre. Most viszont annak örülhetnek, hogy a nehézségekkel küzdő egészségügyi intézmény egyáltalán fennmaradt.

A főigazgató köszönetet mondott a kórház valamennyi dolgozójának, hogy segítették kezelni a súlyos erkölcsi és anyagi válságot. De megszorító intézkedésekre a következő időszakban is szükség lesz. Azt viszont megígérte a főigazgató, hogy az eddigiekkel ellentétben a hónap elején mindig megkapják majd az intézmény dolgozói a fizetésüket.