Gombos lehet Kis államtitkár utóda
 Tárgyalnak a volt szentesi honatyával

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-06-22 |

Gombos András (képünkön) lehet a hónap végén leköszönő Kis Zoltán politikai államtitkár utóda – adta hírül tegnap több országos médium is. A szentesi kerületi főállatorvos, korábbi országgyűlési képviselő lapunknak azt mondta, valóban folynak tárgyalások ez ügyben, de még nem született döntés.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Lemondott a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium politikai államtitkára, Kis Zoltán. A szabad demokrata politikus június 30-áig dolgozik a tárcánál. Az MTI-nek nyilatkozva tegnap azt mondta, azért megy, mert nem tudta kellőképpen érvényesíteni az agrár-környezetvédelemmel és tájgazdálkodással kapcsolatos elképzeléseit. Lemondását már korábban is fontolgatta, de az EP-választás előtt nem akarta nyilvánosságra hozni döntését.

Az Index című internetes hírújság tegnap közölte: Gombos András volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő lehet Kis Zoltán utóda. Gombos lapunk kérdésére elmondta: valóban folynak megbeszélések, de még nem dőlt el semmi, ezért a hét végéig nem kíván bővebben nyilatkozni ebben az ügyben.

Dr. Gombos András állatorvos, sertés-egészségügyi szakállatorvos, 1975 óta Szentesen dolgozik. A helyi önkormányzatnak 1990 és 1994 között egyéni képviselője, 1994-től 98-ig a Csongrád megyei 5. számú választókerület egyéni országgyűlési képviselője volt. Két cikluson át, 1998-ig dolgozott a Csongrád megyei közgyűlésben, azóta a szentesi állat-egészségügyi kerület főállatorvosa.