Voks a csatornaprogram folytatására
 Jóvá hagyták a szentesi református templom felújítását

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-06-22 | Balázsi Irén

Vita nélkül fogadta el a szentesi képviselő-testület a csatornaprogram folytatása és a református nagytemplom felújítása érdekében készült pályázatot a tegnapi rendkívüli ülésén.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi önkormányzat még tavaly benyújtott egy Phare-pályázatot a református egyházközséggel együttműködve a városközpont rehabilitációja témakörében. A mintegy egymilliárd forintos beruházási tervezet tartalmazta a főtéri református nagytemplom felújítását, az egyház idősotthonának kialakítását, valamint a környező utcák és közterületek helyreállítását. Ez a pályázat azonban nem nyert. A képviselő-testület tegnap tartott rendkívüli ülésén egyhangú szavazással arról határoztak: most a regionális fejlesztési operatív program irányító hatósága által meghirdetett felhívásra adják be a pályamunkát.

Ez azonban már nem tartalmazza a Kossuth utca forgalmi rendjével kapcsolatos korábbi elképzelést, illetve a Szent Miklós tér és környékének rendezését sem. Az igényelt összeg megközelíti a 900 millió forintot.

A Kisér nevű városrészben és a település központi utcáiban már hivatalosan átvették a területet a kivitelezők. A képviselők döntöttek két további öblözet, a Somogyi Béla utca és környéke, valamint a felsőpárti utcák csatornaprogramjához szükséges pályázatok beadásáról is. Szirbik Imre polgármester elmondása szerint ezekre a kerületekre is befogadták az illetékes szervek a beruházáshoz szükséges dokumentációt. Elhangzott továbbá: a regionális fejlesztési tanácstól már van ígéret arra, hogy a felsőpárti csatornaépítést anyagiakkal támogatja. Az ülésen arról döntöttek, hogy ennek ellenére benyújtják a pályázatot, amelyet a környezetvédelmi és infrastruktúra operatív program keretében hirdetett meg két minisztérium, s ha ezzel a pályamunkával is nyer az önkormányzat, akkor a számára kedvezőbb összeget fogadja el.