Dupla megyei siker?

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-02-20 | Szélpál László

Két hét szünet után a férfi vízilabda OB I a 17. fordulóval folytatódik szombaton. Mindkét Csongrád megyei gárdának esélye van a két pont megszerzésére: a Legrand-Szentesi VK a Ceglédet fogadja (ligeti uszoda, 18), míg a Szeged Beton VE a Szent István Egyetem-Ybl csapatánál vendégeskedik (Szőnyi út, 16.30).
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Legrand-Szentesi VK pólósai önbizalmának jót tett a legutóbbi fordulóban aratott győzelem. A Kurca-partiak a Szent István Egyetem együttesét verték magabiztosan idegenben (15–7). A csapat háza táján most jó a hangulat, és ez csak fokozódhat, ha a sikert újabb követi szombaton a Cegléd ellen.

– Szeretnénk folytatni győzelmi szériánkat – mondta Vidumanszky László, a Szentes edzője. – A nemzetközi kupameccsek miatti szünetet igyekeztünk minél hatékonyabban kihasználni. Ezen a héten az FTC népligeti otthonában gyakoroltunk; a zöld-fehérekkel kétkapuztunk kedden, szerdán és csütörtökön. Sérültünk és eltiltottunk nincs, így joggal bizakodhatunk a két pont megszerzésében.

A Szeged Beton VE is edzőmeccsek lejátszására használta a bajnoki szünetet. Kedden a Cegléddel, szerdán pedig a Szabadkával gyakoroltak Barát Ferencék. A szerda délutáni tréningen már megjelent, igaz, csak nézőként, a hétfőn csuklóműtéten átesett Varga Péter.

– Természetesen feldobódtak a srácok, hogy újból találkoztak a gárda kapitányával – jelentette ki Gyöngyösi András, a Szeged edzője. – Sajnos a Szent István Egyetem ellen rajta kívül Szabó Nándival sem számolhatok. Már úszkál ugyan a center, de még messze nem százszázalékos a dereka. Ezzel együtt győzni akarunk, de ezt csak akkor érhetjük el, ha nem becsüljük le vetélytársunkat, végig maximálisan koncentrálunk. Úgy okoskodom, hogy mi többet edzünk riválisunknál, ezért nem az elején, hanem a hajrában biztosíthatjuk be a sikerünket.