Öngyújtóval játszott a nagymágocsi kisfiú
 Súlyos égési sérülésekkel a szegedi gyermekklinikán ápolják

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-12-15 | Blahó Gabriella

Pénteken késő este súlyos égési sérülésekkel szállították először a szentesi kórházba, majd szombaton hajnalban a szegedi gyermekklinikára azt a nagymágocsi kisfiút, akinek anyja nem akart gyermekéhez mentőt hívni.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Öngyújtó akadt a kezébe és a tűzzel játszott egyedül egy szobában pénteken este tíz óra után az a nagymágocsi kisfiú, akit a nagymama felügyeletére bíztak. A négy éves kicsinek meggyulladt a ruhája és testét pillanatok alatt elborították a lángok. A gyerek kiabálva, égő felsőruházattal futott nevelőapja anyjának lakrészébe – a rendőrség adatai szerint. Az idős asszony a gyerek égő ruhácskáját azonnal eloltotta, majd levette róla, és a gyermek egyik nagyobb testvérét küldte, hogy szóljon az édesanyának.

Az anya azt mondta: a gyerek majd meggyógyul magától, ezért élettársának többszöri felszólítása ellenére sem egyezett bele abba, hogy mentőt hívjanak kicsinyéhez. Pedig szinte valamennyi testtáján súlyos égési sérüléseket szenvedett. Ezt látva az asszony élettársa a rendőrőrsre ment, hogy bejelentse a történteket. A családi ház, ahol az égési sérüléssel járó baleset történt, szinte átellenben van az őrssel, Nagymágocs belsejében.

Az öngyújtóval magára hagyott négyéves kisfiú II. és III. fokú égési sérüléseket szenvedett. A mentők pénteken késő este a megégett kisfiút a szentesi kórházba szállították, de életveszélyes állapota miatt szombaton hajnalban át kellett vinni a szegedi gyermekklinikára, ahol az intenzív osztályon ápolják. A nagymágocsi kisfiú állapota – az orvosok tájékoztatása szerint – súlyos, de kiegyensúlyozott. A kicsit hozzátartozói látogatják.

Koszt György szentesi tűzoltóparancsnok elmondta, hogy a tűz a gyermek ruhájáról nem terjedt át a lakás berendezéseire. Az eset pontos körülményeit és a felelősség kérdését a rendőrség vizsgálja. Kiskorú veszélyeztetése miatt a gyermek anyja ellen a Szentesi Rendőrkapitányság folytat vizsgálatot. Tyityán László őrnagy, a bűnügyi osztály vezetője elmondta: az anyát nem vették őrizetbe, találkozhat a fiával, hiszen a gyermek számára az égéses baleset önmagában rendkívüli trauma.