Megégett egy férfi Szentesen
 Ketten kirabolták, majd felgyújtották az áldozatot

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-12-15 |

Felgyújtottak egy idős férfit a szentesi utcán a péntekről szombatra virradóan. A támadók pénzt követeltek a szerencsétlenül járt áldozattól.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szombaton, nem sokkal éjfél után, Szentesen a Rákóczi utcai gyógyszertár közelében megtámadtak egy ötvennyolc éves szentesi férfit, ruháját meggyújtották – tudtuk meg Tuczakov Szilvánától, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. A férfi maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. A helyszínre érkező rendőrjárőr bűncselekmény meglapozott gyanúja miatt őrizetbe vette ifjabb és idősebb D. Mihályt.

A sérült férfit a szentesi kórház sürgősségi osztályára szállították. Megtudtuk, hogy testfelületének 35 százalékán szenvedett égési sérüléseket. Vasárnap reggel átkötözték, és állapota – orvosi szakkifejezéssel – „kompenzált". Tegnap reggel a férfi fájdalmai miatt nem panaszkodott orvosainak. Ma reggel a beteget a szegedi bőrklinikára szállítják.

A támadók nem ismerték az áldozatot – a rendőrség eddigi adatai szerint. A Rákóczi utcai gyógyszertár közelében történt esethez egy szemtanú hívta ki a rendőrséget, a tűzoltókat és a mentőket – tudtuk meg Tyityán László őrnagytól, a Szentesi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjétől. A szemtanú elmondása szerint körülbelül egy méter magas lángok égtek, előtte pedig pufogásokat hallott. A nyomozás eddigi adatai szerint körülbelül öt-hat percig ütlegelte az áldozatot a két férfi, illetve ugráltak a földön fekvő testén. Pénzt követelve a férfitől elvettek négyszáz forintot.

A helyszínre érkező tűzoltóknak már nem volt feladatuk, mert a férfi égő nadrágját eloltották, a tűzoltóság szakértőként szerepel a vizsgálatban – közölte Kajtár István tűzoltó őrnagy. Tyityán László elmondta, hogy a rablással gyanúsítható két férfit őrizetbe vették. Az elkövetők közül az egyik fiatal felnőtt, a másik felnőtt korú. A rablás és a maradandó testi fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés miatt a két támadóra a bíróság kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki.