Két nap alatt négy meccs

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-12-13 | Szélpál László

A férfi vízilabda OB I-ben a hét végén dupla fordulót rendeznek. A Szeged Beton VE ma idegenben az Újpesttel, vasárnap 17 órakor az újszegedi sportuszodában a sereghajtó Cegléddel csap össze. A Legrand-Szentesi VK mindkét meccsét a fővárosban játssza: ma az OSC vár Berkiékre, holnap pedig a BVSC.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Fradi elleni LEN-kupabúcsú érthetően megviselte a Szeged Beton VE csapatát. Szerencsére mostanra „visszatért az életkedv" a játékosokba.
– A Szentes ellen a héten kétszer kétkapuztunk – magyarázta Horváth Viktor, a Szeged trénere. – Úgy vettem észre, átlendültünk a holtponton, jól pörögtünk, fegyelmezetten, felszabadultan pólóztunk. Az Újpest ellen már a pontszerzéssel is elégedettek lennénk, viszont a Ceglédet vasárnap kötelező legyőzni. Egyedül Szabó Nándi bajlódik sérüléssel, a dereka fáj, de bízom benne, tudja vállalni a játékot.

A Szolnokkal holtversenyben 10. helyen álló Legrand-Szentesi VK-nak minden egyes pontra égetően szüksége van.

– A mai, OSC elleni összecsapáson látok erre esélyt, a BVSC viszont más kategóriát képvisel – közölte Komlósi János, a Szentes edzője. – A legutóbbi idegenbeli meccsünkön pontot szereztünk az Eger otthonában, hasonló bravúrra készülünk a mai találkozón is. Helyzetünket nehezíti, hogy az egyik legjobb formában lévő játékosunk, Somogyi Balázs mandulagyulladással az ágyat nyomja, ő biztosan nem tarthat velünk.

A női OB I-ben a legjobb hat gárda részvételével a középszakasszal folytatódik a bajnokság. Ennek első fordulójában a harmadik helyen álló Hungerit-Szentesi VK ma délután 4 órakor a negyedik Polo SC-t látja vendégül a ligeti uszodában.