Alacsony a fűtőérték
 A szentesi gázfogyasztó szerint

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-12-13 | Blahó Gabriella

A szentesi Balogh László tapasztalata szerint napközben alacsony a földgáz fűtőértéke. Olvasónk panasszal fordult a gázszolgáltatóhoz.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
– Szentesen, a Bercsényi utcai egyedi fűtéses kertes házunkban napközben alig melegítenek a készülékek, holott azokat működtetjük – állította Balogh László. Olvasónk tapasztalata szerint délelőtt tizenegy és délután három óra között szinte hideg van otthon, miközben folyamatosan fűt. A gáz lángja ebben az időszakban sárga színű, ez pedig arra utal, hogy alacsony hatásfokú – magyarázta. A jelenségről – elmondása szerint – videofelvételt is készített a panaszos, hogy bizonyítani tudja, amit állít.

Összehasonlítási alapja is van, hiszen családja más városban élő tagjainak konyhájában hamarabb sül meg a palacsinta, mint nála. Havonta körülbelül tízezer forintot fizet a szolgáltatásért, s nem az összeget sokallja, hanem az üzlet tisztességességét vonja kétségbe. Mint mondta, elég ritka jelenség, hogy bármelyik monopolhelyzettel bíró szolgáltató megértést tanúsít a fogyasztóval szemben. Annak nagyon örül, hogy érdemben meghallgatták, amikor elmondhatta sérelmét.
Szerkesztőségünk felvette a kapcsolatot a Dégáz Rt. sajtóreferensével.

Balla Eleonóra arra kért bennünket, várjunk türelemmel a cég hivatalos válaszára. Annál hamarabb érkezett meg a cselekvés híre: Balogh László délután újra kereste szerkesztőségünket, és elmondta: nem sokkal előtte jártak nála a Dégáz Rt. műszaki szakemberei, hogy pontosan feltárják a fűtőértékre vonatkozó panaszának alapját. A fogyasztó elégedett azzal, hogy gyors, kézzelfogható választ kapott a felvetésére. Bízik benne, hogy sikerül kideríteni a sárga láng keletkezésének okát, a fűtőérték pedig hamarosan a garantált lesz.