Tengervízben utazó fókák a csarnokban
 Jégcirkusz Szentesen, majd Vásárhelyen és Makó

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-12-11 | Blahó Gabriella

A jégcirkusz tömegeket vonzott a városi sportcsarnokba tegnap Szentesen. De nem csak a Kurca-parti város, hanem az elkövetkező napokban Vásárhely és Makó lakói is álmélkodhatnak a fókák produkcióján, s láthatják a porondon komikusként az egykori nemzeti válogatott kosárlabdázót, Németh Ágnest.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk

A jégrevü idejére megtelt a szentesi sportcsarnok. Fotó: Tésik Attila
A tízéves jubileumi évfordulóra eddigi legjobb produkcióival készült a Magyar Cirkusz és Varieté. A nyitánnyal téli hangulatot varázsoltak tegnap a szentesi terembe, és ez az évszakhoz, a közelgő ünnephez mindenképpen illeszkedik – mondta Ötvös György, a társulat igazgatója.
A nemzeti kulturális alap által támogatott programban angol kecskeidomár is fellépett háziállataival, bernáthegyi kutyával és libával.

Ezek a jószágok szépen megférnek egymás mellett, nem kutya–macska viszonyról van tehát szó köztük, hanem barátságról. A sós tengervízben utazó fókák – naponta húsz kilogramm heringet fogyasztanak el – labdával játszottak a legfiatalabb korosztály örömére. A Sally és Piccola névre keresztelt állatok körbeutazták már a világot, és a társulat vezetője szerint olyan feladatot kapnak Stefitől és Adéltól, mely számukra nem kényszer, hanem szórakozás.

Az est attrakciója az a komikus produkció volt, melynek szereplője az egykori kosárlabdázó, Németh Ágnes. A 202 centiméter magas Ágnest a cirkuszhoz – szó szerint – a szerelem hívta, hiszen a 157 centiméter magas férje artista, így négy éve együtt járnak városról városra. Az általuk előadott, s a Dittmár Roland által összeállított produkció éppen a köztük lévő különbségre épül. Az egykori kosarazó elmondta: nem bánta meg a döntést, és ma már nagyon szereti a cirkuszt, a szívéhez nőtt. Különösen jóleső számára a gyerekek szimpátiája, akik őszintén és hangosan nyilvánítanak pozitív véleményt.

A hattagú Jumping Boys csapatának vezetője, Mihalovics Tibor büszke arra a kereszt alakú ugródeszkára, melyet a világon egyedül ők használnak. A tízéves gálaműsorra összeállt, ötventagú társulat tagjainak döntő része magyar akrobata és jégtáncos. A korcsolya alkalomszerű eszköz volt az előadás idejére átalakított, műjéggel ellátott sportcsarnok belsejében, de az épületen kívül is várni kell még az igazi jégpályára.