Hiányt pótolnak a segédeszközök
 Máltais adomány a szentesi kórháznak

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-12-11 | Balázsi Irén

Gyógyászati segédeszközöket és más hasznos tárgyakat ajándékozott tegnap a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja a szentesi kórháznak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A videokészüléket az ápolási osztály betegei kapták. Fotó: Tésik Attila
Az egészségügyi intézményben nélkülözhetetlen kellékeket küldött az Ost-Európa Hilfe nevű humanitárius szervezet a Máltai Szeretetszolgálat szentesi csoportjának. Ennek vezetője, Farkasné Márton Katalin a Németországban élő, magyar anyanyelvű orvosnőt, Elisabeth Fessl Alemanyt említi, mert neki köszönhetik azt a szállítmányt, amelynek egy részét a területi kórházba vitték tegnap. Dr. Borzi Márta főigazgató örült a gyógyászati segédeszközöknek, matracoknak és egyéb tárgyaknak, amelyek jó szolgálatot tesznek az intézményben.

Farkasné azt mondta: sokat köszönhet a jótékonysági szervezetük az egészségügyi dolgozóknak, akik anyagiakkal is támogatták egy-egy akciójukat. Ezért viszonzásként azoknak az osztályoknak szánják az ajándékot, amelyek segítették a máltaisok munkáját. Kifejezetten az ápolási osztály betegeinek adták viszont azt a videokészüléket, amelyhez a szentesiek jóvoltából jutott a szeretetszolgálat.

A Németországból érkezett szállítmánynak csak a felét vitték tegnap a szentesi kórházba. A többit a derekegyházi és a nagymágocsi szociális intézményekbe szállítják még a karácsonyi ünnepek előtt. Farkasné Márton Katalin azt említette érdeklődésünkre: mindhárom létesítménynek a megyei önkormányzat a fenntartója, és azért választották ezeket, mert a közgyűlés elnöke, Frank József anyagiakkal járult hozzá a német adományok fuvarozási költségeihez.