A szentesi Verbó a magány városából

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-12-11 | Blahó Gabriella

A Megasztár című tévéműsor szentesi versenyzője a legjobb ötven közül már nem jutott tovább: Verbó Ákos öntörvényű embernek tartja magát, akit egy ilyen megmérettetésen való szereplés sem téríthet le a saját útjáról.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Ákos öntörvényű személyiségnek mondja magát. Fotó: Tésik Attila
A tévés műsorba édesanyja nevezte be, az ő tudta nélkül. Szombati napra esett az első szereplés, s őt csütörtökön érte a meglepetés: indulni kell. Verbó Ákos azt mondja, úgy volt vele, ha már így alakult, megpróbálja: lesz, ami lesz. A három nap elegendő volt arra, hogy lelkiekben felkészüljön, a dalt rég tudta, s mint mondja: leégni pedig nem akart.

A magány városa című szerzemény Verbó Ákos sajátja, abszolút „padlóhangulat", melyben jelen van a remény. Magát kísérte gitáron, s amíg játszott, csak arra figyelt, hogy átadja a vele üzent érzést. „Nem egy happy" szerzemény ez a zene, és talán ezért is volt vele nehéz átütő sikert elérni. De ha egyszer ez született, ezt érzi magáénak, akkor nem vihetett mást a fővárosba. Úgy gondolja: Presser Gábor előtt előadni nagy kihívást jelentett, nem engedhette meg magának, hogy bármit is elrontson, a maga által felállított mérce szerint elégedett a saját produkciójával.

A Megasztárhoz hasonló műsorok esetében az értékelés nem azonos a távolugrás mércéjével, ezért Ákos nem lehet csalódott. A televízióban szerepelni annyi különbséget jelent a többi fellépéshez képest, hogy többen látják-hallják az ifjú zenészt, akinek rengeteg a barátja: osztálytársak, ismerősök, a család valamennyi tagja érte szurkolt. A kedd este látott műsorban elért eredmény nem keseríti el a szentesi fiút, aki hosszú évek óta zenél a Waste of Time nevű zenekarában. Rajta kívül még négy tagja van a bandának, progressive metált játszanak, s minden próba külön izzadás, keményen megdolgoznak azért, hogy a választott műfaj a saját ízlésüknek megfelelően teljesen kibontakozzon. Ákos szerint azért is jó tagja lenni a csapatnak, mert ez a közösség nem akarja őt átformálni, a fiúk elfogadják olyannak, amilyen.

Öntörvényűnek tartja magát Ákos, aki a saját útját járja. Egy nagy lehetőségnek tartotta a versenyt, általa talán más lehetőségek is megnyílnak előtte. A csongrádi Sághy szakközépiskola végzős diákja előtte áll még a rock-karriernek, elszántsága hatalmas. A zenekarban övé az ének, ez az ő „fő hangszere", a verseny zsűrije értékelte is erőteljes, férfias hangját. A közeljövő legfontosabb, teljesítendő feladata most a sikeres érettségi – mondta Ákos –, s aztán „csak a zene jön".