Zárva a kupola alatti medence Szentesen
 Víztisztító rendszert építenek a gyógyfürdőben

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-12-09 | Blahó Gabriella

A tisztiorvosi előírásoknak megfelelően víztisztító rendszert építenek a gyógyfürdőben. A műszaki jellegű munkák idejére a fürdőt üzemeltető kórház elzárta a nagyközönség elől a kupola alatti medencéket.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
December közepéig nem látogathatók a szentesi gyógyfürdő kupola alatti medencéi. Fotó: Tésik Attila
Hétfőtől december 15-ig zárva tart a termálvizes gyógyfürdő kupola alatti része. A víztisztító rendszer kiépítése kötelező feladata az üzemeltetőnek, a jobb vízminőség elérését célozza – tájékoztatta lapunkat Ábrahám Ágota, a szentesi kórház gazdasági igazgatója. Elsősorban a balesetveszély elkerülése érdekében hozta meg a kórház vezetése ezt a döntést, mely az átalakítás idejére szól. Közben a gyógyfürdő egyéb szolgáltatásai szabadon igénybe vehetők a beutalt, de más látogatók számára is.

A termálvizes gyógyfürdő a város tulajdona, felújításának költségeit pályázaton nyert pénzből szeretné állni – tudtuk meg Boros Szilviától, az önkormányzat idegenforgalmi referensétől. A 16 millió forintos beruházáshoz 8 milliót igényelt a Széchenyi-terv regionális keretéből Szentes, ám a pályázat sikeréről szóló hivatalos értesítés a polgármesteri hivatalhoz még nem érkezett meg. A víztisztító rendszer kiépítését mégis elkezdték, hiszen szorít a határidő: december végéig kell annak elkészülnie, a jobb vízminőség biztosítása érdekében.

A térségfelzárkóztató célelőirányzat alapjából viszont hetvenmilliót nyert az önkormányzat. A forrásból a jövő évben, a téli szezon végétől elkezdheti a város megvalósítani a nappali szanatóriumot: ebben a programban az épület átalakítása is szerepel.