Sikeres sportfesztivál Deszken
 Öt település szabadidős vetélkedője

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-12-09 |

A közelmúltban rendezte meg a deszki a sportcsarnokban a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség a 10. jubileumi népi játék és sportfesztivált, melyen Szentes, Ruzsa, Pusztamérges, Mórahalom és Deszk (a házigazda három csapattal is) vett részt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A közelmúltban rendezte meg a deszki a sportcsarnokban a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség a 10. jubileumi népi játék és sportfesztivált, melyen Szentes, Ruzsa, Pusztamérges, Mórahalom és Deszk (a házigazda három csapattal is) vett részt. Tizenegy tréfás, játékos sor- és váltóversenyben küzdöttek meg egymással a nyolcfős együttesek.

Az igen változatos versenyszámokat követően a helyi és a mórahalmi általános iskola ugróköteles csoportjai szórakoztatták a közönséget. A hagyományoknak megfelelően most is lehetőség nyílt a résztvevőknek népi játékok bemutatására, mellyel a deszkiek, mórahalmiak és pusztamérgesiek éltek is. Sportfesztivál zárásaként, az eredményhirdetést megelőzően harmonikakíséret mellett a versenyzők, rendezők és nézők több mint százfős kört alakítva szerb kólót táncoltak.

A népi játék és sportfesztivál végeredménye: 1. Deszk I. (Brczán Krisztifor, Vári Tamás, Marjanucz Natália, Papp Leila, Adamov Ilia, Adamov Filip, Aracsi Péter, Tari Dorottya), 2. Mórahalom, 3–4. Pusztamérges és Szentes, 5–6. Deszk II. és Deszk III.
Különdíjasok, legfiatalabb versenyző: Karai Róbert (Deszk), legidősebb: Martyin Lászlóné (Mórahalom). A legsportszerűbb csapat: Mórahalom.