'Egy zsák mák' a számítógépen
 A szentesi diáklány különdíjas lett Budapesten

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-12-08 | Blahó Gabriella

Internet-előfizetést vehetett át a budapesti Millenáris Parkban a szentesi diáklány. Hornyik Anna Viola mesét rajzolt a számítógépen.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Hornyik Anna Viola egy pályázaton számítógépes animációval nyert. Fotó: Vidovics Ferenc
E-mail érkezett egy pályázati felhívásról, s arra gondoltam, miért ne próbálhatnám meg – meséli a szentesi Hornyik Anna Viola, s a gondolatot hamarosan tett követte.

A felhívás szerint pályázni különleges ötletekkel, egyedi megoldásokkal lehetett, s az ifjú hölgy animációs filmet írt a számítógépre. Az „Egy zsák mák" című történetben a sün mákját ellopja és eldugja a róka, a kisegér a zsákot kirágja, így a medve segítségével sikerül megtalálni. A csóka tolvajnak nevezi a rókát, aki ezért sajtot vág a fejéhez, de a madár nem tágít, marad a véleményénél. A négyperces történet megalkotásához Anna kapott segítséget a nővére barátjától, később azonban önállóan dolgozott, s nyerte el érte jutalmát.

Az alapítványi felhívásra hatszázharminc pályamű érkezett. A legjobbak közé került a szentesi lány, aki a Millenáris Parkban vehette át jutalmát, az internet-előfizetést és a pólót. Azt mondta, szülei nagyon büszkék rá. Naponta legalább fél órát tölt a gép előtt a Damjanich iskola diákja. Ennél többet egyelőre csak azért nem, mert a legfontosabb számára a tanulás.