Karácsonyra várják az erősítő fóliát
 Mikor lesz komfortos Csongrádon a Dr. Szarka?

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-12-06 | Bálint Gyula György

Miután a szentesi kórház Csongrádon lévő belosztálya még idén visszaköltözik, s a Piroskaváros központjában hét orvos új, saját rendelőben várja a betegeket, a figyelem óhatatlanul a bökényi szegény szakrendelő felé fordul.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Dr. Szarka Ödön szakrendelő szintén változások, átszervezések előtt áll. Nagy valószínűséggel jövő évtől a jól felszerelt szentesi kórházi laborban elemzik már a csongrádi vizelet- és vérmintákat is. A páciensektől továbbra is Csongrádon veszik le a vért, s az eredményt pedig számítógépen juttatják vissza a rendelőintézetbe, illetve a háziorvosokhoz. Az ígéret szerint: gyorsabban jut vizsgálati eredményhez orvos és páciens egyaránt. Remélhetően a még hátralévő egyeztetések kedvezően zárulnak le. Annál is inkább elvárható ez, mert a kórház nemcsak a szentesieké, a csongrádiaké is, az egészségügyi szolgáltatás minősége nem lehet függvénye a lakóhelynek.

A csongrádi szakrendelőnek nagyon szigorú marad ezután is a költséggazdálkodása. A legutóbbi önkormányzati ülésen ugyan nem kapott a rendelőintézet támogatást a klímaberendezések fölszereléséhez, viszont az akadálymentesítéshez igen. Lift hiányában a földszintről az emeletre több személy segítségével jut föl a mozgáskorlátozott beteg.
A pályázat ugyan fontos célt szolgálna, sikerében egyelőre csak reménykedni lehet. Az vitathatalan, hogy nyáron 35 vagy 40 fokos melegben sem a beteg, sem az orvos nem érezheti magát jól. Vagyis nem luxusról van szó! A kérdés ekképp hangzik: mikor lesz komfortos a Dr. Szarka?

Korábban arról adtunk hírt, hogy több adományozó segítségével összegyűlt a pénz, és megrendelték a korszerű röntgengéphez szükséges erősítő fóliát – mely csökkenti a beteget érő sugárterhelést és javítja a felvétel minőségét – és a kazettát, mintegy 450 ezer forint értékben. Dr. Szalay László igazgató főorvos arról tájékoztatott bennünket, hogy a szállító korábban novemberre vállalta a teljesítést, legújabban a jövő hét végére ígéri a külföldről beszerzett fólia és kazetta leszállítását. Ez lesz az intézmény karácsonyi ajándéka.