Hitelt ígértek a szentesi csalók

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-12-05 |

Csalás alapos gyanúja miatt folytat eljárást a szentesi rendőrkapitányság a szegedi Nyári-Nagy István és Demeter László ellen – tájékoztatta lapunkat M. Toronykőy Márta hadnagy, a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A nyomozás eddigi adatai szerint a férfiak ez év július 22-én hirdetést adtak fel egy regionális lapban. „Hitelét átvállalom, kellő fedezetre kölcsönt biztosítok" – állt a hirdetésben, s a 30-457-7035-ös mobilszámot is közzé tették. A sértettek egy része ezen a számon jelentkezett. A telefon tulajdonosa megbeszélte az érdeklődőkkel, hogy a kért kölcsön fedezetéül felajánlott ingatlant mikor nézi meg az „értékbecslő".

A megbeszélt időben az egyik elkövető megjelent a helyszínen, és az ingatlan felértékeléséért 50 ezer és 200 ezer forint közötti összeget vett fel. Ezután megállapodtak egy későbbi időpontban, amikor a kölcsön folyósítására sor kerül. Pénzt azonban végül egyik sértett sem látott.
A szentesi rendőrök azt is megállapították, hogy nem csak Szentesen lehetnek sértettek. Annak érdekében, hogy kiderüljön, mekkora kárt okoztak, hány embertől csaltak ki pénzt a gyanúsítottak, a Szentesi Rendőrkapitányság várja mindazok jelentkezését, akiket Demeter László és Nyári-Nagy István így vagy hasonló módon károsított meg.

Jelentkezni a kapitányságon lehet; személyesen, vagy telefonon a 63/312-433-as telefonszámon, illetve a telefontanú 06/80/555-111-es számán, valamint a 112-es és 107-es segélyhívón.