Nyugati sávon szól a Kossuth rádió
 A szentesi torony körzetében megszűnt a versenyhátrány

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-12-04 | Blahó Gabriella

Tegnap óta a szentesi adótorony körzetében az eddigi 70 mHz-es keleti sáv helyett a 100 mHz-es nyugati sávon lehet venni a Kossuth rádió műsorát.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szentesen átadták azt a technikai egységet, amely a váltást lehetővé teszi. Fotó: Tésik Attila
Az ORTT lehetőséget biztosított a Magyar Rádiónak arra, hogy a középhullámú keleti sávról a nyugati sávban sugározhasson. Elsőként Budapesten, másodikként Szentesen váltott az Antenna Hungária – mondta el lapunknak Kárpáti Rudolf, a műsorszóró részvénytársaság vezérigazgató-helyettese. Tegnap Szentesen átadták azt a technikai egységet, amely a váltást lehetővé teszi.

A szakember elmondta azt is, ezen a nyugati sávon vehető 1997 óta a Danubius, a Sláger, a Bartók és a Petőfi rádió. A 100 mHz-es sáv vételére a ma Magyarországon megvásárolható rádiókészülékek legtöbbje alkalmas, míg az úgynevezett keleti sávot vevő készülékekből jóval kevesebb van forgalomban. Az országos testület döntése tehát a Kossuth rádió számára a versenyhátrány megszűnését eredményezi.

Ebben az évben nyolc adónál fejezi be az Antenna Hungária a rendszer kiépítését, a következő esztendő végéig huszonöt adónál történik meg ugyanez. A szentesi torony körzetében már tegnaptól vehető az új rendszer szerint a Kossuth rádió műsora.