A többi iskolából is várják az olvasókat
 Idegen nyelvi könyvtár nyílt a szentesi Klauzálban

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-12-02 | Blahó Gabriella

A megye két iskolája nyithatott idén idegen nyelvi könyvtárat: az oktatási minisztérium programján a szentesi Boros szakközépiskola és a Klauzál általános iskola nyert. A tegnap megnyitott általános iskolai könyvtárat a város valamennyi kisdiákja és tanára látogathatja.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A város valamennyi diákja és tanára látogathatja a Klauzál-iskola idegen nyelvi könyvtárát. Fotó: Vidovics Ferenc
Afrikai kalandok, Twist Olivér, Robin Hood és Monte Cristo grófja ezentúl angolul is olvasható a szentesi általános iskolás diákok számára. A szótárak mellett idegen nyelvi tankönyvek is rendelkezésre állnak a Klauzál iskola könyvtárában. Az állomány pályázaton nyert támogatásnak köszönhetően állt össze – mondta el Tariné Lantos Piroska igazgató. Az oktatási minisztérium világnyelvi programot hirdetett, melynek megvalósulásához pályázati alapot hozott létre.

Megyénként évente két iskola kapja meg a lehetőséget a továbblépésre, ebben az esztendőben két szentesi iskolának kedvezett a pályamunkák értékelése. Az elnyert egymillió-kétszázezer forintból multimédiás számítógépet, audiovizuális szótárat, televíziót, DVD-lejátszót, videót tudott vásárolni az iskola, s közben hatszázötvenezer forintot költhet könyvvásárlásra. A könyvtárban most háromszáz idegen nyelvű kötetet találnak a diákok – mondta el lapunknak Bíró-Szabó Ágnes könyvtáros. Egyes köteteket küldföldről kellett az ajánlás alapján megrendelni, a könyvek egyharmada már megérkezett – tudtuk meg Molnárné Szalai Edit angoltanárnőtől.

A könyvtárnyitó iskolai ünnepségen egy francia költemény hangzott el, az angolt tanuló diákok pedig közös produkcióval álltak elő. Az iskola fennállásának huszadik évfordulóját ünnepelte a társadalomtudományi hét nyitó rendezvényével, a könyvtáravatással.