Igazi ütős éjszaka

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-12-01 | Mádi József

Többször is vastapssal jutalmazta a produkciókat a szentesi sportcsarnok közönsége az Ütős éjszaka elnevezésű küzdősportgálán.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Látványosság, küzdelem, vastaps - mindez a szentesi küzdősportgálát jellemezte. Fotó: Tésik Attila
Ökölvívás, thai- és kick-box egy kis táncshow-val, valamint aikidóbemutatóval fűszerezve. Igazi Ütős éjszaka – mint ahogy a szentesi küzdősportgála hivatalos neve is utalt rá. Bertók Róbert harmadszor szervezte meg az eseményt a fokozatosság elvével. Azaz a korábbiakkal ellentétben az idei viadal étlapján már voltak olyan fogások is, amelyek láttán még az ínyencek is csettintettek.

Az esemény három olyan bokszmeccsel indult, amelyen fiatalok mutatkoztak be. A házigazda Szentesi Kinizsi tehetségei közül kettőnek, Szilasi Adriánnak – a székkutasi Szikszai Attila ellen nyert döntő fölénnyel – és Lakatos Andrásnak – egyhangú pontozással verte a szegedi Lipták Attilát – biztos örök és boldog emléket jelent majd a gála. A harmadik szentesi, Vecseri Barnabás is szoros mérkőzést vívott, de 3:2-es pontozással kikapott a szegedi Major Dávidtól.

A fiatalok után következett Nagymihály Zoltán (Szeged) és Blum Richárd (Nyíregyháza) kick-box-meccse. A szegedi döntő fölényét bizonyította, hogy Blum térde megsérült. A profi bokszoló Nagy József, aki megjárt már olimpiát, többször világ- és Európa-bajnokságot, az elején nagyon megszórta ellenfelét, Milan Smetalát. Háromszor rá is kellett számolni a szlovénra, mindezt fél percen belül. Nem is lehetett más a vége, mint kiütés. Magyar bajnoki kick-box címmérkőzés volt a program hatodik találkozója. A szegedi kick-boxos, Siklódi József izgalmas, küzdelmes összecsapáson a kiskunfélegyházi Ramocsa Zoltánt múlta felül 2:1-gyel. Az övet pedig a helyi alpolgármestertől, Szűcs Lajostól vehette át Kiss Emil tanítványa.

Ismét egy profi bokszösszecsapás, és az esélyesebb sikere jött. Bár azért hozzá kell tenni, hogy a szegedi Hegyes Péter sok gondot okozott Szőke Róbertnek, de a végigöklözött találkozón a rutinosabb gyulai győzött.
A nap második legjobb meccse az utolsó előtti volt – a legjobb pedig az utolsó. Időrendi sorrendben előbb a Félix Box Promotion hivatásos öklözője, Popovics Tamás a közönség vastapsa közepette fejezte be pontozásos diadallal a mérkőzését a szlovén Marian Mikóval szemben. A záró összecsapás, a WTKL kick-box Európa-bajnoki címmeccse minden igényt kielégített. A török Ugur Yildiz kezdett keményebben és jobban, kézzel rendre eredményes volt. Gasztány Ferencet az sem zavarta azonban, hogy az előző napokban vírusos fertőzéssel küzdött. Átvette az irányítást, és a combrúgásokkal szinte megsemmisítette riválisát. Az utolsó pillanatokat állva tapsolta végig a szentesi sportcsarnokot megtöltő nézősereg.

– Úgy érzem, jobban sikerült ez a rendezvény, mint a tavalyi – nyilatkozta fáradtan Bertók Róbert. – Abból is leszűrtem mindezt, hogy rengetegen gratuláltak. A főmeccs szenzációsan alakult, igazi koronája volt az egész eseménynek.