Szentesen az Újpest

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-28 | Szélpál László

A LEN-kupa után Egerben bizonyíthat a Beton VE
A férfi vízilabda OB I nyolcadik fordulóját rendezik holnap. A Csongrád megyei csapatok közül a Legrand-Szentesi VK 18 órától az Újpest együttesét fogadja a ligeti uszodában, míg a Szeged Beton VE 17 órától Egerben vendégeskedik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az eddigi hét fordulóban nem úgy szerepelt a Legrand-Szentesi VK férfi vízilabdacsapata, ahogy azt elvárják a szurkolók. A megszerzett két pont nem töltheti el büszkeséggel a gárdát, az viszont mindenképpen jó jel, hogy legutóbb már sikerélményben is része volt, a Eger elleni idegenbeli 7–7-es döntetlen mindenképpen dicséretes.

– Bízom benne, hogy az egri pontszerzés meghozta a játékosok önbizalmát – mondta Komlósi János edző. – Annak ellenére, hogy holnapi vetélytársunk, az Újpest esélyesebb nálunk, szeretnénk megszorítani a lilákat. Elszántan készülnek a srácok, titokban bízunk a pontszerzésben, de erre csak jó játékkal lehet esély. Nehezíti helyzetünket, hogy a keretből hárman betegek; közülük talán Újházi kapus addigra felépül, Víghre és Pelleire viszont biztosan nem számíthatok.

Amióta a Szeged Beton VE a LEN-kupa nyolcaddöntő első meccsén háromgólos vereséget mért otthonában a Fradira, jócskán megnőtt a csapat ázsiója. Ha csak abból a találkozóból indulunk ki, a Tisza-partiaknak kötelező Egerben begyűjteni a két pontot.

– Ez azért nem ígérkezik annyira egyszerű feladatnak – ismerte el Horváth Viktor, a Szeged trénere. – A Fradi ellen nagyon kijött a lépés, nem várható el az együttestől, hogy innentől kezdve mindig olyan jól és fegyelmezetten pólózzanak, mint a kupameccsen. A hét első felében eleget tettünk a Nagyvárad meghívásának, kedden és szerdán két-két edzőmeccset vívtunk az Oradeával. Annak ellenére, hogy Török Tibi, Munkácsy, Várhegyi, Varga Pista és Horváth Ádám nem tartott velünk, megérte kiutaznunk Romániába. Az egri meccsre történő felkészülésünket jól szolgálta a kint eltöltött idő, bízom benne, hogy holnap ezt jó játékkal, győzelemmel bizonyítják a srácok.