Megerősítették a gerendákat
 A télre készül a szentesi sportcsarnok

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-28 | Blahó Gabriella

Tavaly a hó megnyomta a szentesi sportcsarnok tetőszerkezetét. A kivitelező most két nap alatt kijavította a hibákat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi sportcsarnok főbejárat feletti tetőszerkezetét kellett megjavítani. Fotó: Tésik Attila
A városi sportcsarnok főbejárata fölött kissé megroggyant a tartóoszlop gerendája. Ezt a hibát javította ki alig egy nap alatt az épület kivitelezője a napokban. A gerendákat eredetileg több darabból ragasztották össze, s ez az eljárás technikai szempontból – az élettartamot és az erősséget tekintve – állítólag előnyösebb.

– A hét éve épült csarnok főbejáratánál most egy helyen kellett javítást végezni, mert a ragasztás kezdett szétnyílni. A felette lévő tető ívelt, a lapos részen tavaly megállt a hó – emlékszik vissza Takács László, a csarnok igazgatója. Felszereltség hiányában maguk a csarnok munkatársai nem tudták a tetőről a havat eltávolítani, így egy bádogosmestert kértek meg, végezze el a feladatot. A hótömeg miatt azonban most a tető belső szerkezetében három hosszú, úgynevezett főtartógerendát is meg kellett erősíteni, mert meghajlottak. A szentesiek által kedvelt és igen nagy számban látogatott csarnok tetőszerkezete visszanyerte tehát teljes stabilitását.

A csarnok építője garanciálisan vállalta a munkát – tájékoztatta lapunkat Szilvássy Árpádné, a városháza vagyongazdálkodási csoportjának vezetője. Az önkormányzat biztosítást kötött az épületre, a havazás okozta károk egy részét a biztosító elismerte, így az önkormányzat hozzájutott körülbelül kétszázezer forinthoz. Az időjárás viszontagságai nem csak a gerendák állapotán rontottak, hanem a csatornákén is. A gerendák, tartóelemek tehát elkészültek, az ereszeket tartó konzolok javítása viszont még várat magára.