Elkésett szórólapok
 Farkas: a tettes le akarja járatni a Fideszt Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-27 | Balázsi Irén

Országgyűlési választásokra invitáló fideszes szórólapok kerültek egy szentesi társasház postaládáiba. Farkas Sándor parlamenti képviselő számára érthetetlen, hogyan kerítették elő másfél évvel a voksolás után a kampányanyagokat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A jövő elkezdődött! jelmondatot tartalmazó röplapokat dobtak be Szentesen. Illusztráció: Tésik Attila
„A jövő elkezdődött!" jelmondatot tartalmazó röplapokat dobtak be Szentesen, a kertvárosi lakótelep egyik társasházába. Ez a szóróanyag még az elmúlt évi országgyűlési választásokra készült, és az olvasható rajta, hogy a Fidesz jelöltjét, Farkas Sándort támogassák a polgárok szavazatukkal. Lapunk értesülése szerint a másfél esztendővel ezelőtt készített szóróanyag láttán olyan kérdés fogalmazódott meg az említett társasház lakóiban: „Talán kormányváltásra készül a mostani ellenzék?"

Farkas Sándor, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség második ciklusát töltő országgyűlési képviselője lapunktól értesült a történtekről. Számára teljesen érthetetlen, honnan kerültek elő ezek a régi szórólapok.

Elmondása szerint náluk már nincsenek ilyenek. A kormányváltásról szóló találgatásokkal kapcsolatban pedig azt állítja az ellenzéki honatya: ők nem gondolnak ilyenre, nem is téma ez náluk. A Fidesz a parlament költségvetési vitájára koncentrál, Farkas Sándor az éjszaka érkezett haza. Az ominózus szórólapok terítését mindenesetre rosszindulatú cselekedetnek nevezi, hozzátéve: az lehet az elkövetők célja, hogy lejárassák az ellenzéket. A képviselő mindenesetre nem hagyja ennyiben a dolgot, mint fogalmaz: megpróbál utánanézni a történteknek.

Fábján Sándor, a választási bizottság elnöke érdeklődésünkre elmondja: ennek az ügynek csak egy kampánycsend idején lenne jelentősége. Mivel ez most nincs napirenden, így a grémium nem foglalkozik azzal, hogyan kerültek a régi szórólapok a postaládákba. Az elnök azt tanácsolja: ha valaki sérelmesnek tartja az esetet, a rendőrségen tegyen bejelentést ismeretlen tettes ellen.