Leteszi a lantot Ollainé?

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-24 | Balázsi Irén

Jótékonysági gálaműsort rendezett a szegény gyerekek javára szombaton a szentesi független helyhatósági képviselő, Ollai Istvánné.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szakadó esőben is kismotorra ült Ollai Istvánné, hogy minél több pénz gyűljön össze a szegény sorsú gyerekek megajándékozására. Immár ötödik alkalommal hirdette meg a szentesi független önkormányzati képviselő a jótékonysági akcióját, amelynek bevételéből karácsonyi csomagot állítanak össze a hátrányos helyzetű családoknak. Ollainé Eszter mint mindig, most is a szívét-lelkét beleadta a karitatív munkába, meg is lett az eredménye.

A Tóth József Színházteremben szombaton este megtartott gálaműsor háziasszonyaként lázas betegen is felment a színpadra Ollai Istvánné, hogy bekonferálja a helybeli és nagymágocsi szereplőket, meg persze köszöntse a karitatív program két védnökét: Szirbik Imre polgármestert és Csikai Miklóst, az Árpád Agrár Rt. vezérigazgatóját, Szentes díszpolgárát. A város vezetője a rászorulók iránti együttérzést említette, ami igazi ünneppé varázsolhatja a nehéz sorsú családok karácsonyát.

Ollai Istvánné nem győzte ismételgetni: mennyire hálás mindazoknak, akik támogatták az akcióját. Magyartésről viszont Szabó Imréné küldött egy csokor virág kíséretében a képviselő asszonynak egy levelet, amelyet 39-en írtak alá. S ők negyvenen köszönték meg Eszternek, hogy mindig segít az elesetteknek. Farkasné Márton Katalin, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának a vezetője pedig egy oklevelet nyújtott át Ollainénak, aki a rászorulók érdekében folyó „heroikus küzdelemben az élen jár".

A mostani akció minden eddiginél jobban sikerült, már ami a bevételt illeti. Csak a gálaműsoron közel 130 ezer forint gyűlt össze, de ha mindent egybevetünk, akkor 340 ezret is kitesz az összeg, amelyből ajándékot vásárolnak 200 gyermeknek. Ollai Istvánné mégsem felhőtlenül boldog, mert az utóbbi időben megesett, kellemetlen helyzetbe került amiatt, hogy az adománygyűjtésben más karitatív szervezeteket megelőzött. Gondolkodik még, meghirdeti-e jövőre is a szeretetakcióját a szegény gyerekek javára.